Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Kenyas Diani Beach
Indkvarterings niveauer

Kenyas Diani Beach

Diani Beach ligger syd for Mombasa og er kendt for kilometervis af hvide sandstrande, smukke palmer og turkisblåt vand. De fleste steder tager man livet roligt, og hvad man ikke når i dag, det når man i morgen.

 

Stor forskel på overnatningsstederne

Der er både små og store Beach Resorts ude ved kysten, og der er stor forskel på niveauet på de forskellige resorts, ligesom et hvilket som helst andet feriested i verden. De mindste steder har oftest det højeste niveau, hvor I også bliver mere forkælede. De små steder har så også den højeste pris pr. overnatning. Med andre ord - man får, hvad man betaler for.

 

Almindelig standard

Mange Beach Resorts ude ved Mombasa kysten er store standard resorts med plads til fra 100-250 gæster. Disse standard Beach Resorts fungerer udmærket. I skal dog tænke over, hvor jeres egen standard ligger, og hvad I forventer. Måske er der en dag ikke lige en kold øl i poolbaren og I skal op i restauranten for at hente den. Måske er resortet udgået for en eller anden sandwich eller pomfritter i et par dage, eller måske har rengøringen glemt nye håndklæder til jer, som I da lige skal minde receptionen om. Eller måske er jeres værelse lidt slidt her og der. Hvis I kan leve med, at tingene ikke altid er 100% perfekte, at maden er OK uden at være fantastisk, så er almindelig standard Beach Resorts ganske glimrende til et 4 dages ophold. Generelt er personalet meget søde og imødekommende overalt.

 

Vi har følgende Beach Resorts med almindelig standard:

Diani Reef Beach Resort , Papillon Lagoon Reef Beach Resort og Leopard Beach Resort

Forventer I et højere niveau, skal I en tand op til "Standard plus".

 

Standard plus- 4 stjerner

Normalt kan I forvente, at tingene fungerer godt. Maden har ligeledes fået et niveau opad. For jer der holder af de lidt større steder, er Baobab Beach Resort samt Swahili Beach Resort gode steder. Hertil har Swahili Beach en helt fantastisk pool med 7 kaskader og flere bassiner.

 

Ligeledes bruger vi meget den hyggelige Diani Sea Lodge, som vi anbefaler til vores familier børn. I har nemlig mulighed for at bo under samme tag i en familie suite med - f.eks. 2 voksne og 3 børn.

 

Blandt de mindre steder bruger vi ofte Eleven Pearl Boutique Hotel, som er et lille og meget hyggeligt sted. Sidst - men ikke mindst - bruger vi også øen Sands at Chale Island, som er meget populær. Den har det højeste niveau af disse 4 steder og en ret lækker Ø-stemning  med et eksotisk præg.

 

Høj standard  - 5 stjerner

De 5-stjernede Beach Resorts er blandt de allerbedste på Diani Beach: Sands at Nomad, Waterlovers og Kinondo Kwetu. Niveauet er generelt højt på disse steder på både indkvartering, mad, betjening og personale samt hotelområde, beliggenhed og ikke mindst oplevelsen. Her bliver I forkælet, og der gjort alt for at gøre jeres ophold behageligt.

 

Tidevand 

Der er tidevand ved hele Østafrikas kyst. Det gælder alle strande også ved Mombasa og Diani Beach.  Tidevandet kan variere fra dag til dag. Visse dage kan du bade morgen og dag andre dage kan du bade eftermiddag og aften. Vi anbefaler at tage badesko med for en sikkerheds skyld.

 

Tang

Der kan i perioder skylle tang op på strandene både nord og syd for Mombasa. Der er normalt mest tang i juli - september men billedet er blevet mere diffust på grund af klimaforandringerne. Tidevand og blæst har indflydelse på mængden af tang. Men kan man se bort fra tang nu og da, er Diani Beach en fantastisk strand.

 

Bund og badeforhold på Diani Beach

Ønsker I den perfekte sandbund og badeforhold lige ude foran jeres Beach Resort, er det få Beach Resorts, hvor sandbunden er fuldstændig ens hele året. På samme måde som i Danmark og resten af verden kan det variere fra halvår til halvår. De bedste og mest stabile steder vi kender, er sandbunden ud for Eleven Pearl Boutique Hotel samt Sands at Nomad. Selve den hvide sandstrand er over 20 kilometer lang, og hele strækningen er i mine øjne vidunderlig. Som nævnt kan selve bund og badeforhold gøre, at I bliver nødt til at have badesko på fra tid til anden. Ønsker I den fuldstændig perfekte sandbund skal I til Seychellerne eller f.eks. Mauritius.

 

Sæson

Temperaturen er ens hele året med et gennemsnit på 28 grader.

Regn forekommer normalt fra midt april til slut juni. Der kan også forekomme kort regn i andre perioder. Bedste måneder uden regn er normalt august, september og oktober.  HUSK - alt er i dag mere diffust på grund af klimaforandringer, og der er ingen garantier.

 

Jan - marts :            Normalt en let vind fra havet og ingen tang

April -juni :              Regnsæson, normalt ikke vind og ingen tang

Juli - september :   Til tider lidt blæst. Tang kan forekomme

Oktober - Dec. :     Normalt en let vind fra havet og ingen tang

 

Klik på billederne for store billeder

Læs mere

5 ting du måske allerede vidste ?


– Der er strand nord og syd for Mombasa by– Stranden syd for Mombasa hedder Diani Beach og er den bedste– Diani Beach er den længste og bredeste strand– Diani Beach har de bedste Beach Resorts– Diani Beach har de smukkeste palmer
Hvidt sand og azurblåt vand

Diani Beach er en livlig strand

Koral bund og kalksten

Tag en båd med de lokale

Herude er der ren sandbund

Ud til "In the middle of no where"

Palmer og parasoller

Udflugter med soltag

Nyd en frokost

Eller nyd poolen

Tang og blæst

Når Diani tager sig bedst ud

Største og bedste strand