Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Afrikas Horisonter - bæredygtighed


Hos Afrikas Horisonter er det en livsstil at være på safari. Det at opleve Afrikas dyreliv på en autentisk og bæredygtig måde samt at være i unikke økosystemer, er simpelthen dna’et i bureauet.

Vi drømmer om

Vi drømmer om, at fremtidige generationer også kan opleve denne verdens fantastiske dyreliv, så det er vigtigt, at der er fokus på bæredygtighed og naturbevaring. Vi ønsker at forbedre forholdene for dyrelivet, naturområderne og de omkringliggende lokalsamfund, så vores børn og børnebørn fortsat kan opleve det hele igen. Og vi er overbeviste om, at autentiske og bæredygtige oplevelser ofte er dem, der huskes for evigt.

Hvordan gør vi det

Kommer der ingen besøgende til Afrikas naturområder, er der ingen økonomisk støtte til parker og reservater og alle de mennesker og samfund, som er afhængige af besøgende, vil dø. Hernæst vil dyrelivet uddø, da skov og savanne langsomt, men sikkert, vil forsvinde og blive omlagt til landbrugsområder, efter krybskytter har taget deres del. Folk skal have mad i munden.

Kommer der for mange besøgende, og er der ureguleret slid på naturområderne, er det ligeledes til fare for samfund, natur og dyreliv. Så hvordan bevarer vi drømmen? Ved hjælp af et ord – ANSVARLIGHED eller med andre ord: skabe og bevare en bæredygtig turisme.

Derfor er det så vigtigt at bevare naturen, så dyrene får bedre vilkår, skabe større naturområder, genskabe økosystemer og især tage hånd om de truede dyrearter, så de igen kan have deres plads i naturen.

Dette kan ikke gøres uden at inddrage lokalbefolkningen og de samfund, der lever i områderne.

Det lykkes flere og flere steder

De safarifirmaer, som fra starten har fokuseret på at gøre en forskel for naturen, har tænkt langt og inddraget og samarbejdet med lokalbefolkningen og landsbyerne i områderne.

Ejerne og firmaerne bag nogle af de mest succesrige og bæredygtige camps og lodges i Afrika har startet deres forretning grundet deres kærlighed til at bevare naturen og dyrene. Og det er lykkedes til gavn for lokalbefolkningen, som lever i disse unikke naturområder. Et enkelt eksempel er Eagle View Safari Camp som er kåret af National Geographic til en af verdens 25 bedste Eco Camps. Eagle View er under Base Camp Explorers 4 camps, som i dag alle er 100% drevet af lokalbefolkningen. De har egen guideskole, kokkeskole, tjenerskole og naturvejlederskole, og de har genplantet mere end 120.000 træer siden de startede i 1998. Måske endnu mere seriøse er andBeyond og Asilia, som er nogle af Afrikas mest ansvarlige safarioperatører.

Vi samarbejder med mange leverandører, camps og lodges og udvælger ud fra 3 kriterier. Oplevelsen på overnatningsstedet, prisniveau og bæredygtighed. Disse 3 kriterier er hver især rated fra 1-5 symboler ud fra endnu flere vurderinger.

Se vores rating system – her.

Se vores  bæredygtighedspolitik - her.

Vi er ikke hellige

Vi er ikke hellige - vi vælger ikke kun camps, lodges, hoteller, oplevelser, der er fuldt bæredygtige. Vi anvender også større steder, der netop har fokus på at nedbringe deres aftryk.

Hertil kan nogle oplevelser være så fantastiske, at vi må gå lidt på kompromis med den bæredygtige del, men her forsøger vi at udvælge, så det bliver gjort på en så ansvarlig måde som muligt.

Mange ting er naturligvis ude af vores hænder, men vi tror på, at når vi selv sætter fokus på bæredygtighed og spørger ind til det, når vi udvælger camps/lodges/hoteller og oplevelser, så kommer der automatisk et ryk i den rigtige retning.

Vi ved godt, at en flyrejse til Afrika på ingen måde er bæredygtig.

Men …..Når I er landet og har mulighed for at tage på en safari, hvor I overnatter på en camp, der udelukkende er drevet af solceller, hvor der ikke er plastik, hvor alt bliver genbrugt og selv safarikøretøjerne kører på el fra ligeledes grøn energi, og campen ydermere har en ansvarlig politik - ja, så er vi kommet et langt stykke hen ad vejen. Vi er endda med til at støtte både dyreliv, natur og lokalsamfund ved vores besøg. En lønsom forretning er nøglen til bæredygtighed. Den eneste måde at sikre bevarelse på i det lange løb, er at give folk midlerne til at leve i sameksistens med naturen.

De Afrikanske safarioperatører har fokuseret en del på bæredygtighed, så de er foran mange andre kontinenter. Men der er kommet større pres på de områder, hvor dyrelivet lever. Tiltagende krybskytteri er ligeledes en udfordring, som kræver endnu mere fokus. Hvis det skal være muligt at få en autentisk safarioplevelse de næste mange generationer, så kan vi ikke undgå at have fokus på det.

Afrikas Horisonters bidrag består så vidt muligt i at udvælge safarioperatører, camps, lodges og resorts med fokus på bæredygtighed, samt at kategorisere de forskellige overnatningssteder inden for bæredygtighed. På denne måde kan vi vejlede jer I, hvilke camps, lodges og resorts der passer bedst til jer, og I kan selv hurtigt få et overblik over, hvor stort et fokus der er på bæredygtigheden på de forskellige overnatningssteder.

Vi yder også selv direkte støtte til Childfund, som varetager fattige familier i Kenya. Ambitionen er at være direkte involveret i mange forskellige projekter i Afrika.

Vores største samarbejdspartnere er yderst ansvarsbevidste og laver detaljerede konsekvensberegninger og -rapporter over, hvor meget der bliver gjort, og hvad målsætningen for fremtiden er. Se ….

andBeyond se her

Asilia se her

Se video om kvinder i lokalsamfundet

 

  • Base Camp Explorer skaber nye job-muligheder

 

  • Hjælp til mikro-iværksættere

Når du køber en rejse, støtter du børn i Kenya

 

 

Afrikas Horisonter har siden 2010 været sponsor for fattige familier i Kenya gennem Childfund. Blandt andet for Antony som nu er 17 år og har 3 søstre. Antony og hans familie bor i det nordlige Kenya, og vores donation går til både familien og selve bydelen.

 

Da vi var der i 2010, havde de – med hjælp fra bl.a. vores bidrag – etableret en lang vandledning, således at landsbyens beboere ikke længere behøver at gå 8 km efter vand. En del af donationen går til Antonys skolegang, bøger, blyanter, skoleuniform og sko. Vi får jævnligt brev fra ham og kan følge hans og hans families færden i livet.

Vi Anbefaler

Travelife Partner

 

 

 

Som ny Travelife Partner har Afrikas Horisonter startet vores bæredygtige rejse efter et kontinuerligt fokus på bæredygtighed.

 

Travelife Partnerskabet er baseret på en bæredygtigheds-rapport, der lever op til Travelifes krav til bæredygtigheds-initiativer.

Vi Anbefaler