Praktisk information - Afrikas Horisonter

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 60 16 75 90 | (+45) 22 82 75 90

Praktisk information

Drikkepenge - til hvem og hvor mange?

Kenya
En safari chaufførs løn afhænger af drikkepenge fra kunderne. Han får typisk 40 -50 USD pr. dag pr. gruppe i bilen. F.eks. 5 personer deles om at betale hvilket, giver 8-10 USD til hver. På lodges og Bed and Breakfast må man ligeledes gerne ligge lidt til stuepigen på værelset. I receptionen på lodges er der typisk en TIPS box hvori man kan lægge penge ved afrejse.

 

Sydafrika og Mozambique
Ligeledes er det god skik at give drikkepenge.  I receptionen på lodgen og Bed and Breakfast er der typisk en TIPS box hvori man kan lægge penge ved afrejse.

 

 

Ved bestilling af en af vores rejser, får du en fuld opdateret praktisk informationsliste.

Skal jeg have visum ?

Kenya
Ja. Visa skal indhentes som et E-visa via Kenyas officielle hjemmeside hos udenrigsministeriet – klik her.

Check evt. også informationer på Kenyas ambassades hjemmeside. Kenyas ambassade i Stockholm – klik her.

 

 

 

Sydafrika
Nej – Man får automatisk et turistvisum på 90 dage ved ankomsten, så man skal ikke søge om visa på forhånd.  Check altid på Sydafrikas ambassades hjemmeside.  Sydafrikas ambassade i Hellerup – klik her.

 

 

Mozambique
Man kan få visum ved indrejse, men det anbefales at få et før ankomst til Mozambique. Check altid Mozambiques ambassades hjemmeside. Mozambiques ambassade i Stockholm – klik her

Skal jeg vaccineres?

Generelt kan man sige, når man rejser til Afrika, at man skal have en opdateret stivkrampe /difteri-vaccine. Derudover skal man have vaccine mod hepatitis A (smitsom leverbetændelse) og evt gul feber og malaria piller alt afhængig hvor man rejser hen. Afrikas Horisonter læner sig trygt op ad Udlandsvaccinationen, hvor lægerne er tropemedicinere og altid har de seneste opdateringer mht. vacciner og medicin indenfor rejsemål i troperne. Ellers kan egen læge kontaktes. Se…

 

Udlandsvaccinationen – klik her

 

Herudover skal du naturligvis kunne fremvise en negativ Covid-19 test som er max. 96 timer gammel, ved indrejse i Kenya.

Kan børn være med på safari?

Ja børn kan sagtens være med på safari. Der kan dog være nogle restriktioner omkring børnenes alder. Her kan vi i de fleste tilfælde få en tilladelse, så normalt er der ingen problemer.

Er der særlige indrejseregler for børn til Sydafrika?

Børn og unge under 18 år, der rejser ind i Sydafrika (eller i transit) skal være i besiddelse af et af følgende dokumenter: Fødselsattest eller en navneattest eller dåbsattest eller oversat fuldmagt.

 

Check med Sydafrikas ambassade inden afrejse.  Sydafrikas ambassade i Hellerup – klik her

Skal jeg have en rejseforsikring?

Vi anbefaler altid at man tegner en afbestillings- og rejseforsikring.

Hvad skal jeg medbringe af valuta og kreditkort?

Du kan bruge kreditkort (visa og MasterCard) på alle stederne.

Ved bestilling af en af vores rejser, får du en fuld opdateret praktisk informationsliste.

Modtagelse i lufthavnen

Kenya
I ankomsthallen mødes I af Afrikas Horisonters kontakt person – jeres egen private chauffør guide. Han står med et skilt hvor på det navn som rejsen er bestilt i. Som regel er der mange modtagelser så I vil se flere skilte ud over det, med jeres eget navn på. Jeres chauffør guide tager sig af det videre forløb og bringer jer hen til jeres første overnatnings sted eller hvis I lander om morgenen, starter jeres safari eventyr her.

 

Sydafrika

Cape Town.
I ankomsthallen mødes I af Afrikas Horisonters kontaktperson som vil følge jer til biludlejnings kontoret eller kører jer til jeres hotel.

Johannesburg.
Hvis I skal på Sydafrika safari og bo på Mpala eller Shindzela safari lodge bliver i modtaget af vores chauffør som kører jer til lodgen.

 

Mozambique

I vil blive hentet modtaget af vores chauffør som kører jer til Bed & Breakfast.

 

ed bestilling af en af vores rejser, får I et fuld opdateret afrejsebrev med alle kontakt data samt telefon nummer på jeres modtagelse.

Kan jeg drikke vandet fra hanen?

Kenya

Vi fraråder at drikke vandet fra hanen i Kenya. Vi anbefaler at drikke vand fra flaske.

 

Sydafrika

Nogle steder har overnatningsstederne deres egne boringer hvilket man sagtens kan drikke vandet fra. Spørg på lodgen. Andre steder anbefaler vi at drikke vand fra flaske. Spørg på stedet.

 

Mozambique

Vi fraråder at drikke vandet fra hanen i Mozambique. Vi anbefaler at drikke vand fra flaske.

 

Mad og drikke

Kenya

Man spiser godt på overnatningsstederne, når man er på safari. På hoteller og lodger er der som oftest buffeter. På de mindre teltcamps er det internationale menuer og som regel to til tre retter. Alle slags drikkevarer er tilgængelige lige fra vand og øl til vin og drinks, te og kaffe. Ønsker I noget bestemt, skal I blot spørge.

 

Sydafrika og Mozambique

På safari lodgerne spiser man rigtig godt, nogle steder er der buffet og andre steder menuer a’ la carte. Ellers spises der meget Seafood/skaldyr. Det er fantastiske retter der laves og det er utroligt frisk. Man spiser rigtig godt og får et højt niveau for en meget rimelig penge. Drikkevare og vine er ligeledes af høj kvalitet for små penge.

 

Lokalbefolkningen er meget venlige og vant til turister og kan som oftest arrangere det, gæsterne ønsker.

Hvilken slags tøj skal jeg have med på safari?

Komfortabelt og afslappet tøj som passer til årstiden. Når du er på safari, kan det være lidt køligt om morgenen og aftenen, så der vil en trøje gøre nytte.

 

Ved bestilling af en af vores rejser, får du en fuld opdateret pakkeliste.

Kan jeg bruge min mobiltelefon?

Mobiltelefon har normalt god dækning i det meste af det østlige og sydlige Afrika. I  nogle områder må man dog forvente, at det ikke fungerer optimalt.

Er der internetadgang?

Der er generelt internet adgang på alle overnatningsstederne i Afrika. Det kan dog til tider være ustabilt. I Kenya er det typisk i reception/restaurant områderne det fungerer.

På Maji Moto Eco Camp ude hos Masaierne i Kenya er der ingen Internet eller WIFI. Derimod samvær og ro 🙂

El og danske el-stik

Der er 240V i Kenya, 230V i Sydafrika og 220V i Mozambique.

El-stik er forskellige så vi anbefaler derfor, at tage en rejseadapter med.

Kan jeg få vasket tøj?

Ja – det er muligt på alle vores overnatningssteder mod et beløb. Spørg ved behov.

Veje og infrastruktur

Kenya

Kenyas infrastruktur er ganske glimrende i turistområderne. Nogle veje i safari områderne kan dog i regntiden være mudret og forholdsvis korte afstande kan tage lidt tid at forcere. Der kan forekomme lidt bump og rystelser undervejs. Men chaufførerne er vandt til det og kender alle tricks .

 

Sydafrika

Sydafrika har en god infrastruktur og vejene på niveau med danske veje. Selvom det er venstrekørsel er det nemt og sydafrikanerne er venlige og gode bilister.

Chauffør guides i Kenya

I får jeres helt egen private chaufførguide og safarikøretøj fra Afrikas Horisonter og er jeres eget sluttede selskab uden indblanding fra andre. Der vil kun være jer i bilen.  Jeres chaufførguide taler perfekt engelsk, kender nationalparkerne indgående og selv de mindste kørestier. Han ved hvor dyrene er og modtager løbende meldinger ang. nye muligheder og dyreforekomster.

Alle vores chaufførguides har en grundig uddannelse og er certificeret. De kender til alle dyr, fugle og den kenyanske kultur og levevis. De er meget serviceminded, humoristiske af natur og imødekommende. Man kommer hurtigt og naturligt ind på livet af dem og kan spørge om alt man måtte ønske undervejs. Vi bruger kun chaufførguides fra vores faste samarbejdspartner Eyes On Africa som har Certificate of Excellence. Klik her for yderligere info

Billeje i Sydafrika

I ankomsthallen i Cape Town lufthavn modtages I af Afrikas Horisonters kontakt person som byder jer velkommen og hjælper jer hen til biludlejningen, samt med alle spørgsmål I måtte have. Billeje fungere upåklageligt ofte bedre end mange steder i Europa.

 

Ved bestilling af en af vores rejser, får du en fuld opdateret praktisk informationsliste omkring billeje.

Vandre safaris

Almindelig vandring

Der er ingen behov for noget specielt vandre niveau når du skal på vandre safari. Vandringerne er let vandring og kræver blot at du kan gå et par timers rolig gang i almindeligt terræn.

 

Vandring med masaier

På vores vandring med Masaier, vandres fra 15 – 20 km om dagen. Vandringen foregår i roligt tempo med flere pauser undervejs. Terrænet kan være en smule kuperet men vandringen er let.

 

Cykling med masaier

Alle kan være med på disse cykelture. Der er ingen fysiske krav der skal være opfyldt. Man kan køre i behageligt tempo, hvis man vil det og kan man holde pauser efter behov.

Afrejsebrev

Ca. 6 uger før afrejsen sender vi et afrejsebrev med samtlige oplysninger og praktisk information til jeres rejse, inkl. tlf. numre til vores kontor i Kenya / Sydafrika samt jeres modtagelses person i lufthavn.

Flybilletter

Afrikas Horisonter er specialiseret i safari rejser til Kenya, Sydafrika og Botswana.
I alle vores rejser er der inkluderet international flyforbindelse. Ønsker I selv at arrangerer fly er det intet problem. Vi arrangerer naturligvis gerne jeres safari arrangement uden flyforbindelse.

 

Kenya

Vi anbefaler at ankomme tidligt om morgenen i Nairobi – helst inden kl. 1000.
Når I skal hjem skal det helst være en aften forbindelse ud af Nairobi, hvis I kommer fra Masai Mara, for det tager 5 – 6 timer at køre fra Masai Mara op til Nairobi.

 

Sydafrika

Hvis I skal starte ud i Cape Town, og køre til jeres overnatningssted, så anbefaler vi, at I ankommer så I kan nå at køre mens det er lyst, så er det nemmere at finde vej.
Landet har en særdeles god infrastruktur med store og gode asfalterede veje, og selvom man kører i venstre side, er Sydafrikanerne gode og tålmodige bilister.
Når I skal hjem og kommer fra vinlandet, skal I beregne ca. 1,5 time til Cape Towns internationale lufthavn.

 

Mozambique

Når I skal flyve til Mozambiques kyst, så kontakt os, så vi kan guide med at finde den bedste løsning til jer.

TAG KONTAKT