Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Vandresafari
Vandresafari

I tidernes morgen, var det sådan safari startede. Man kan tage på vandresafarier i alle safarilande, og mange camps/lodges har det med i deres safariudvalg, altså - hvor det er lovligt. Det er en vidunderlig måde at udforske dyrelivet på, og vandresafarierne kan variere fra korte "naturvandringer" til længere vandresafarier, og for eventyrerne, der virkelig vil i dybden med flere dages vandresafari-ekspeditioner, her kan man gå mellem mobil-camps. På en vandresafari vil I se andre dyr end på en klassisk jeepsafari. Det er ofte mindre dyr, og det handler i lige så høj grad om helheden i naturoplevelsen, stilheden, at spore dyrene og lære om floraen. Det er vigtigt, at man vælger de rigtige camps/lodges, der har stor fokus på vandresafarier, ellers får man ikke den rigtige oplevelse.

 

Korte vandresafarier

1-2 timer: Vandresafari tilbydes fra mange camps/lodges, og de findes i mange udgaver. I mange tilfælde er det mere en naturvandring. Det kan være en kortere tur på 1-2 timer sammen med en guide, hvor I primært har fokus på nogle af de mindre ting, man ikke ser fra køretøjet. Det er dejligt med noget afveksling til de mere traditionelle safarioplevelser i en bil. Den viden I får på selv disse kortere ture, er et godt supplement på en safarirejse og giver en dybere forståelse af naturen. På en vandresafari er der nemlig mere fokus på plantelivet, de mindre dyr, samt at se på dyrespor/afføring m.m. for at lære at spore dyr.

 

3-5 timer: De længere vandresafarier tilbydes typisk fra nogle særlige camps/lodges, som mere har specialiseret sig i vandresafarier, og som ligger i nogle safariområder, som egner sig til det. Guiderne har ekstra meget erfaring med safari til fods, og I vil i nogle tilfælde komme tættere på noget af det større vildt som elefanter, bøfler, giraffer, næsehorn og endda løver. Guiden kan aflæse på dyrene, om det er forsvarligt at nærme sig, eller om det er bedre at betragte dyrene fra en længere afstand, eller måske helt at holde sig fra dem.

 

I de tidligere morgentimer er det bedst at vandre, og man starter ofte ved solopgang. Her er mest aktivitet blandt dyrene på grund af den lavere temperatur. I nogle af disse camps/lodges tager I på vandresafari igen om eftermiddagen. Men fra de camps/lodges som ikke kun er specialiseret i vandresafarier, vil I så i stedet kunne have jeepsafari om eftermiddagen.

 

Der er ikke noget farligt ved en vandresafari, og det er mere tanken om, hvad man kan møde, som er lidt grænseoverskridende. Men for nogen gør det oplevelsen ekstra spændende. Dyrene reagerer anderledes overfor mennesker til fods end overfor et safarikøretøj. De har vænnet sig til bilerne og er helt rolige, og det er også derfor man kan komme tættere på dyrene i en bil end til fods. Dyrene er ikke ligeså trygge ved mennesker til fods, og det betyder, at de holder afstand. Sammen med dygtige og rutinerede guider kan man altså nogle steder opspore løver og næsehorn, ligesom man kan komme forholdsvis tæt på store dyr som elefanter, bøfler, flodheste, giraffer m.fl.

 

Vandresafari med overnatning i bushen

2-7 dage: Det er den ultimative vandresafarioplevelse. Der er færre områder, der passer til denne form for vandresafari. Her vandres fra camp til camp, som ofte er mobil-camps kun sat op til jer. Disse camps bliver taget ned, når I går videre til næste camp. I kommer langt væk fra alfarvej, og oplevelsen er den her unikke følelse af at "connecte" ekstra til naturen. Der er ingen biler eller anden støj, man møder ingen eller få andre turister, og I føler, at I har Afrika for jer selv.

 

Vandresafari-destinationer

 

Zambia vandresafarier:

Zambia og South Luangwa National Park er destinationerne, hvor vandresafarien blev født. Her har de specialiseret sig vandreekspeditioner gennem de sidste 30 år, så guiderne ved virkelig, hvad de laver. South Luangwa National Park er tropisk, vildt, smukt og fuld af dyreliv. Vandreekspeditionerne varer op til 7 dage og henvender sig nok mest til dem, der før har været på safari i Afrika. For blot at nævne én så er Robin Pope en af sværvægterne inden for vandresafarier.

 

Kenya vandresafarier:

Kenya har alle former for vandresafarier, både de korte og de lange. Alt fra det afsides Matthews Mountain Range i nord, de private områder i Laikipia området i det centrale Kenya, til de private områder der ligger omkring det mere kendte område Masai Mara National Reserve.

 

For korte vandresafarier, hvor det mere er naturvandringer med fokus på de mindre dyr og naturen, er andBeyond Kichwa Tembo Tented Camp et godt sted. Ellers er Ol Pejeta Bush Camp i Laikipia-området et godt privat område for vandresafarier.

 

For de længere vandresafarier med overnatning i bushen i mobil-camps er området omkring Masai Mara National Reserve helt fantastisk.

 

F.eks kan I vandre på en privat 3-dages vandresafari fra Loita Hills til Masai Mara området. På denne tur handler det ligeså meget om det kulturelle, og jeres guide er en lokal Masai. Det er ikke en hardcore vandreekspedition, og den forgår i et roligt tempo med masser af stop undervejs. I går ikke mere end ca. 15 km om dagen. Frokosten indtages i skygge under akacietræer ude på savannen. I vil opleve små Masai-landsbyer og se befolkningens liv og forhold. I vil se gazeller, antiloper, zebraer, gnuer og giraffer. Af og til ses endda elefanter og bøfler.

 

Se mere her

 

En anden af de længere vandresafarier, som er mere en ekspedition, går gennem Masai Mara's private områder i nord (Greater Masai Mara). Denne vandreekspedition varer 6 dage og starter i Mara Naboisho, hvorefter den går gennem områderne Mara North, Lemek og Ol Chorro. Dette er ikke kun en vandresafari, men det handler i ligeså høj grad om naturbevaring  og om de bæredygtige projekter, der er i områderne. I vil besøge Maa Trust, Mara Predator Program og Mara Elephant Project. Dette er mere end en vandresafari, og I vil få en dyb forståelse af arbejdet med at beskytte dyrelivet og støtte lokalsamfundene i områderne. I vandrer mellem 15 og 20 kilometer om dagen. Man skal være over 16 år for at deltage på denne ekspedition.

 

Tanzania vandresafarier:

Tanzania har også alle former for vandresafarier. Nogle af de bedste områder er Tarangire National Park, Nyerere National Park og specielle områder af Serengeti National Park.

 

For de korte vandresafarier, hvor det er mere naturscenarier eller naturvandringer, kan nævnes Vandring på Ngorongoro kraterets kant eller vandring til Lake Manayara fra Maramboi Tented Lodge. Ellers er Rufiji River Camp i Nyerere National Park (Tidligere Selous Game Reserve) eller Olivers camp i Tarangire National Park udbydere af de mere autentiske vandresafarier.

 

Botswana vandresafarier:

Her er der alle former af vandresafarier fra de private områder af Okavango deltaet. For de korte vandresafarier kan det gøres fra andBeyond Nxabega Okavango Tented Camp , og for en længere privat ekspedition på 3 dage med mobil-camps kan det gøres fra Oddball's Camp.

 

Sydafrika vandresafarier:

Sydafrika er en mere kontrolleret safaridestination og ikke ligeså vild som f.eks Østafrika, så her passer de længere vandresafarier med overnatninger i bushen ikke, hvis det skal være autentisk og give mening. I kan få flere dages vandresafarier, men så foregår det fra samme camp. De bedste områder for vandresafarier er enten private områder inde i Krüger National Park eller de private områder, der støder op til Krüger (uden hegn imellem). De kaldes Greater Krüger.

 

For de korte vandresafarier er andBeyond Ngala Lodge private område i Greater Krüger et rigtig godt område. Ellers er Rhino Walking Safari – Plains Camp en af de camps, der har specialiseret sig udelukkende i vandresafarier. Her kommer I tæt på meget af det store dyreliv som e.eks. bøfler, næsehorn, flodheste m.fl.

 

Information

For de fleste af de korte vandresafarier er der ingen aldersgrænse, for her er der mere tale om naturvandringer end om vandresafarier. Når der vandres i områder med potentielt farlige dyr, så er aldersgrænsen for børn 12 eller 16 år.

De længere vandresafarier kan være fra 2-7 dage med vandring mellem de forskellige camps. På nogle ture kan der indgå flere overnatninger i samme camp. Der er forskellige aldersgrænser, der afhænger af området. 16 år er den mest almindelige aldersgrænse. De længere vandresafarier er en dyr rejseform, da der er meget planlægning, og det altid er i små grupper eller helt privat.

 

For alle de områder, hvor der er potentielt farlige dyr, vil guiderne være bevæbnede.

Læs mere

Vandresafari


–    Fokus på savannens mindre dyr–    For en autentisk safari til fods, vælg en specialiseret udbyder –    Vælg tøj der ikke skiller sig ud, grøn og beige er godt–    Løb aldrig, vær stille og gør, som din guide fortæller dig–    Dyrene er sky, guider er bevæbnede for en sikkerheds skyld
Der er mange forskellige typer af vandresafarier

Okavango-deltaet giver dig en fantastisk safarivandring

Privat område i Greater Krüger

Rufiji River Camp er ægte safari til fods

andBeyond Kichwa Tembo i Masai Mara

Ngorongoro Crater kant vandring

Der ses ofte dyr

Privat område inde i Krüger National Park

Rhino Walking Safaris er

På Rhino Walking Safaris

Vandresafari i Tanzania

Olivers Camp

I Tarangire National Park

Vandresafari med overnatning i bushen

Loita Hills til Masai Mara

I overnatter 2 nætter i mobil-camp

Vandresafari igennem Masai Maras private områder

Det er mere end en vandresafari

I overnatter både i mobil-telte og -camps