Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Garden Route
Sydafrikas naturskønne baghave med vingårde, hvaler og seafood

Garden Route

Garden Route er en vidunderlig, smuk - men hård - rute. Jeg havde taget 3 kilo på da jeg kom hjem. Det er en gourmet-fest uden lige, hvor I hver dag får serveret fremragende mad og skønne vine. Endda til meget fordelagtige priser og i skønne natur scenerier.

 

Se vores rejse til Garden Route - klik her

 

Generelt

Garden Ruten (Garden Route) er en af verdens smukkeste ruter at køre. Det er en helt unik køretur i Sydafrikas smukke natur, en kombination af imponerende klippeformationer, spektakulære grønne dale, flotte sandstrande, små kystbyer, lækre guest houses og frodige skove, som tilsammen skaber et fantastisk paradis. Garden Route er en køretur for livet, som I ikke må gå glip af.

 

Ruten strækker sig fra Cape Town til Port Elizabeth. Dog anbefaler jeg, at køre tilbage til Cape Town igen, når I kommer til Knysna. Der er så meget andet at se på tilbagevejen, hvor I kan køre tilbage via hvalbyen Hermanus. Der er nemlig ikke meget at se i Port Elizabeth.  Men såfremt I kører videre til Port Elizabeth er St. Francis Bay, med de mange små kanaler, forinden et must. Ligeledes kan I tage på safari i f.eks. Addo Elefant National Park, Kragga Kamma Game Park og Shamwari Private Game Reserve.

 

Garden Route ligeledes berømt for sin særprægede vegetation FYNBOS, der kun findes her på den sydlige spids af Afrika. Langs hele kystruten ligger der talrige, afsondrede små bugter og bysamfund, og det bedste er, at det hele starter lige uden for Cape Town.

 

Den mørkeblå rute

Alt efter temperament kan du køre indlandsruten via Paarl, Robertson, Swellendam og Oudtshoorn og herfra ned til kysten og videre til Knysna

 

Den lyseblå rute

Følg samme rute tilbage men ved Swellendam kører I mod Hermanus.

 

Hvad skal jeg opleve?

Selvfølgelig Cape Town samt vinlandets hyggeligste by og dal, Franschhoek (evt. Stellenbosch forinden) samt Robertson, Barrydale, Oudtshoorn, Sedgefield, Knysnas Waterfront og Storms River Mouth i Tsitsikamma National Park.

 

Hvor skal jeg bo på Garden Route?

Vi har mange muligheder. Bl.a. kan du vælge vores Guesthouse Bluegum Hill i Cape Town og Auberge Clermont i Franschhoek.  I Oudsthoorn kan vi varmt anbefale Thylitshia, hvor du nærmest indkvarteres privat på et varmt og hyggeligt lille guesthouse, og vil du bo med stil, vælger du La Plume.  Det bedste sted i Sedgefield er Dover on Sea, og vælger du at køre til Knysna, så snyd ikke dig selv for The Bloem, som ligger med en fuldstændig fantastisk udsigt over Knysna bugten. Ved Storms River Mouth kan du bo på The Fernery Lodge, som ligger helt ud til kanten af Sanddrift River kløften.

 

Bedste årstid

December til april
Sommer og sol. Denne periode er den tørre periode med lunt og behageligt vejr.

 

Maj - juli

Vinter. Kan være koldt og blæsende alt efter, hvordan vejrsystemerne falder.

 

August - september

Bedste årstid for at se hvaler, delfiner og spækhuggere. Kan være koldt og blæsende alt efter, hvordan vejrsystemerne falder.

 

Oktober - november

Begyndende forår. Kan være ganske lunt og kan sidst i november til forveksling minde om dansk sommer.

 

Artikel af Kim. 12 okt. 23

Læs mere

5 "must do" når du kører ad Garden Route


–    Cape Town og Waterfront –    Swellendam   –    Franschhoek–    Storms River Mouth–    Knysnas seafood  
Start i Cape Town

Så er det afsted

Garden Route har også det skønne vinland

Frokost stop med udsigt

Diesel and Creme

Elefanter i baghaven

Udsigt til vilde dyr og bløde bakker

To Cafe Latte ... tak !

Cows and Ostrich

Strudse i lange baner

Bo med stil

Kysten kalder

Sedge Fields Klitter

Knysna Bay Area

Knysna bugten

Gode veje overalt

Så er der store bølger

Hængebroen ved Storms River

Tsitsikamma

Tsitsikamma området

En bro med stil

Bo med udsigt til kløften

Nature Valley

De store strande ved Nature valley

Hvaler i Hermanus

Eller ved Gansbaai

Se hvad jeg kan

Slut i Cape Town