Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 60 16 75 90 | (+45) 22 82 75 90

Masai Mara
Mellem gnuer, løver og elefanter

Masai Mara

Masai Mara området er et must-see for enhver safarirejsende i Kenya og indbegrebet af Afrikas savanne med store åbne vidder, akacietræer spredt ud over savannen og bølgende græssletter. Det ubestridelige højdepunkt er den årlige Gnu-vandring, der går gennem de store sletter i Serengeti og Masai Maras savanneområder. Elefanter og løver er rigt repræsenteret og sammen med safari i 4x4 køretøj og overnatning på eksklusive safari camps er oplevelsen nærmest magisk.  

 

Hvorfor besøge Masai Mara?

Luk øjnene og forestil dig en blid bølgende savanne, der strækker sig så langt øjet rækker. Forestil dig så utallige gnuer og zebraer, der græsser dovent lige der foran dig, og elefanter der kommer gående i det fjerne. Du føler dig både ydmyg og ophøjet på samme tid - derfor skal du besøge Masai Mara. Se video

 

Området

Masai Mara består af to områder. Se kort

Det ene er selve Masai Mara National Reserve som er på 1510 km². Herudover er der Greater Masai Mara, som består af 11 private reservater og conservancies, som er på 1.517 km². Begge områder hænger sammen og er på mere end 3000 km² (på størrelse med Fyn). Alt sammen med fredning og naturbevaring for øje, og hvor dyrene kan vandre frit.

Landskabet i Masai Mara er varieret fra store bølgende græssletter og bushsavanne i den østlige del med mere kuperet terræn ved Mara floden til spredt skov og Musiara sumpene i den nordvestlige del. Udover Mara floden er der Sand og Talek floden som alle leverer det livgivende vand.

 

Hvor skal jeg bo i Masai Mara? 

Du skal bo inde i selve reservatet, der hvor dyrene er i forhold til årstiden. Så det er absolut ikke lige meget, hvor du bor, hvis du ønsker den optimale oplevelse. Du skal ikke bo på en turist-lodge op til ½ times kørsel fra den nærmeste parkgate. En god og anbefalelsesværdig safari camp, som ligger godt for safari i de fleste områder, er Base camp Explorer - klik her. 

Det er heller ikke lige meget, hvor du bor på hvilken årstid, da dyrene ikke altid er i de samme områder. De er der, hvor føden er. Ønsker du f.eks. de allerbedste chancer for at opleve gnuerne, når de krydser Mara floden i den vestlige del, bør du ikke bo en times kørsel væk ved parkens østlige del og slet ikke udenfor parken. Husk området er meget stort. Vi finder det rigtige overnatningssted, som passer til dig til den aktuelle årstid. Safari camps i den vestlige del er bl.a.  Mara Eden Safari Camp og Ashnil Safari Camp , andBeyond Bateleur Camp og andBeyond Kichwa Tembo Tented Camp samt Little Governors Camp 

 

Hvor skal jeg bo i Greater Masai Mara?

Du bor inde i et af de 11 reservater, aldrig udenfor. De 11 private reservater består af Mara Triangle, Mara North, Mara Naboisho Conservancy, Olare Motorogi Conservancy, Mara Ol Kinyei Conservancy, Isaaten Siana, Leleshwa Olarro, Lemek, Enonkishu, Ol Choro Oiroua Conservancy og Olderkesi Conservancy. Af de nævnte reservater er de 4 første nok de mest kendte og også blandt de bedste.

Standarden på mad og indkvartering er høj. Kvaliteten af safari er ligeledes høj, da du bor inde i det private reservat, hvor der er færre biler, og der må køres uden for vejene (off-Road). Ydermere kan du vælge vandre-safarier med egen guide. Og i nogle reservater kan du også vælge natsafari. Vi finder det rigtige overnatningssted, som passer til den aktuelle årstid alt efter, hvad du ønsker at have fokus på. Vores camps inde i Greater Masai Mara er bl.a. Eagle View Eco Camp og Leopard Hill safari Camp, som ligger i Mara Naboisho Conservancy.

 

 

Dyre og fugleliv

Mængden af dyr og fugle i Masai Mara området er imponerende. Overalt ses gazeller, antiloper, giraffer, zebraer, elefanter, bøfler, løver, hyæner, sjakaler samt aber. Geparder og leoparder ses også, og i Mara floden ses krokodiller og flodheste. Er du heldig, ser du de mere sjældne Aardvark (jordsvin) og Aardwolf (stribet hyæne) og næsehorn, men her er ikke mange. Fuglelivet er et kapitel for sig. Over 500 fuglearter er registreret inklusive de ikke fastboende fugle. Af store fugle skal naturligvis nævnes strudsen, den særprægede sekretærfugl samt de store næsehornsfugle, storke og hejrer. Hertil kommer ørne, gribbe, falke, høge og et utal af sangfugle.

 

Hvert år fra juli til oktober bliver Masai Mara baggrunden for en af ​​de mest spektakulære dyrevandringer på jorden - Den Store Migration.  Savannerne bliver hjemsted for mere end 1,5 millioner zebraer, gnuer og antiloper, på vandring fra Serengeti til Masai Mara, på jagt efter grønnere græsgange og vand. Synet af så mange dyr på sletterne, er næsten ufatteligt. Den store migration er unik for Serengeti og Masai Mara. Der er ikke noget andet, der ligner det. Der er ingen garantier, men hvis du gerne vil være vidne til dette betagende skue i Masai Mara så husk følgende:

 

Midt i juli: flokkene går ind i Masai Mara og begiver sig ud på deres skæbnesvangre krydsninger af Mara-floden. Krokodiller og flodheste, der lever på bredden af ​​Mara-floden, er kun to af de farer, gnuerne og zebraerne støder på, når de krydser floden.

August – oktober: dette er den tid på året, hvor du vil se et forbløffende antal gnuer nyde anstrengelserne af deres vandring til det grønnere græs. Læs om den store migration i Kenya.

 

Under den store migration kommer Afrikas store katte til live. Den endeløse strøm af migrerende byttedyr tilbyder de store katte en tilsyneladende endeløs buffet af måltidsmuligheder. Løver, leoparder og geparder vokser sig stærkere på denne tid af året og er i stand til at få sunde små unger med masser af mad til at vokse. Om natten kan du høre dybe brøl af hanløver, der advarer andre hanner om at holde sig væk fra deres territorium.

 

Safariaktiviteter

I Masai Mara National Reserve må du køre almindelig safari i biler, morgen- og eftermiddags-safari eller en heldags-safari. Man skal holde sig til de afmærkede veje og stier og må ikke køre off-road. og der må kun køres i dagslys. Der må ikke udføres vandresafari i reservatet, til gengæld kan du opleve at flyve i ballon over savannen hvilket er en stor oplevelse.

I de private reservater i Greater Masai Mara må du køre ubegrænset safari i bil samt udføre vandre-safarier og i visse reservater natsafarier. Der må stoppes og nydes sundowner-drinks på udvalgte spots, der er færre biler, og du får oplevelsen mere for dig selv.

 

Egen vurdering af Masai Mara

10 ud af 10. Uanset om du er i Masai Mara National Reserve eller i et af de private reservater, får du en fantastisk dyre- og naturoplevelse. Du skal bare bo det rigtige sted, så vil dit ophold nærmest være magisk. Masai Mara er fuldstændig spektakulært.

Læs mere

Hvorfor Masai Mara National Reserve og Greater Masai Mara?


–  Nærmest magisk oplevelse i visse områder– Enorme savanner og græsletter– En stor bestand af løver, geparder og leoparder– Ballon safari over Masai Maras savanne– Luksuriøse tented safari-camps med en fantastisk stemning
Et typisk Masai Mara billede

Et andet typisk Masai Mara billede

Masai Mara har store bøffel-flokke

Topi-antilopen

Løverne i Masai Mara er altid på udkig

Når I er på safari i Kenya, får I store oplevelser

Middagen er klar.

Indbegrebet af Masai Mara

Gnuer overalt

Den store migration

Mere end 1,2 millioner gnuer

Gnuer og zebraer går ofte sammen

Zebraerne følger ofte gnuerne

Thompsons Gazelle

Geparden ses også i Masai Mara

Greater Masai Mara

De bedste guider til din vandresafari

Greater Masai Mara har 11 private reservater

Greater Masai Mara og sundowner-drinks

Masai Mara National Reserve