Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Base Camp Masai Mara

Base Camp Masai Mara

Masai Mara National Reserve - Kenya

Prisniveau

Oplevelsen

Bæredygtighed

Introduktion

Base Camp Masai Mara historie er bemærkelsesværdig. Grundlæggeren, nordmanden Svein Wilhelmsen, har i samarbejde med lokale masai-høvdinge formået at skabe et helt nyt safariområde, hvortil dyrenes vandringskorridorer er genetableret. I alt er der 4 camps, hvor Base Camp Masai Mara er den første camp og hoved-campen til det hele. Alt er lavet i samråd med lokalbefolkningen, der i dag leder alle camps og uddanner sit eget personale. Barack Obama og hans familie valgte at bo på Base Camp Explorer, da de var på safari i Kenya, p.g.a. Base Camps store ansvarlighed for lokalsamfundet, og ikke mindst fordi deres camps er blandt Kenyas mest bæredygtige camps.

 

Beliggenhed

Base Camp Masai Mara ligger i Masai Maras nordøstlige del og ud til de store savanneområder. Der er ca. 5 timers kørsel fra Nairobi via hovedvejen eller 1 times flyvning fra lokallufthavnen i Nairobi, Wilson Airport. Base Camp Masai Mara ligger godt for de daglige safarier i Masai Mara.

 

Lodgen

Der er noget særligt over Base Camp Masai Mara - den har den helt rigtige safari stemning. Den ligger i tropisk skov mellem store akacietræer, og man har adgang til campen fra Masai Mara via en lille hængebro, der går over Talek-floden. Campens restaurant ligger på en stor terrasse med udsigt mod Masai Mara og Talek-floden, som løber lige neden for campen. Campen er hyggelig, maden er rigtig god, og retterne er udarbejdet af kokken Benson, som også står for Base Camps andre restauranter på de øvrige camps. Der er en souvenir-shop, en bar og en lille bålplads. På Base Camp Masai Mara er der 17 flotte safaritelte med eget badeværelse og terrasse med borde og stole og en hængesofa. 2 af teltene er store familie-telte.

 

Din dag på Base Camp Explorer

Der arrangeres både morgen-, eftermiddags- og heldagssafarier ind i Masai Mara. Der er også mulighed for vandresafarier, fugleture, ballonsafarier og besøg på Base Camps center for naturbevaring. Der arrangeres besøg i den nærliggende landsby samt på kvindernes værksted, hvor de laver traditionelle masai-smykker.

I kan nyde jeres terrasse og campens område, som er stort nok til gode gåture, hvor I kan se de mange fugle og til tider mindre hjorte. I kan også plante et træ med jeres navn i samme skov, hvor Obama familien har plantet deres træer. Campen har et loungetelt med et lille bibliotek med publikationer om natur og dyreliv.

 

Bæredygtighed

Base Camp Masai Mara har et imponerende set-up af solceller, formuldningssystemer, projekter med plantning af nye træer, uddannelsesprogram, projekt omkring lokalplaner i landsbyerne samt naturbevaringsprojekter. Solfarmen består af i alt 72 paneler, som er forbundet til et batteri-invertersystem bestående af 24 batterier. Der er energiovervågning på hele systemet, som bruges til at drive campens belysning, pumper, køleskabe m.v. Base Camp Masai Mara har en dieseldrevet generator med en effekt på 13,5 kVA, der bruges som backup. Der er installeret solvandssystemer til opvarmning af vand i alle safaritelte og i personaleområdet. Base Camp Explorer har implementeret en bæredygtig måde til genbrug af affald som f.eks. plastiksække og spraydåser. Sækkene omdannes til tråde, som kvinderne anvender, når de syr deres produkter. Base Camp er ikke indhegnet, hvilket sikrer, at økosystemets integritet opretholdes i form af fri bevægelighed for dyrelivet. Den vigtigste vandkilde til Basecamp Masai Mara er et borehul placeret på området. Alt vandforbrug er overvåget og registreret, og der er vandbegrænsere på gæste- og personalebadeværelser. For at reducere brugen af emballage købes madvarer til campen i løs vægt.  Grøntsager, æg og kød kommer fra lokalsamfundet. Madaffald komposteres sammen med jord, og vand fra køkken, bad og toiletter indgår i økosystemet via campens formuldningsanlæg.

75 % af lokalsamfundet er beskæftiget direkte eller indirekte med Base Camp Explorer, og campen financierer skolegang for 20 piger samt uddannelse af 4 studenter.

 

Personligt minde

Base Camp Masai Mara har høje smukke Yellow Fever akacietræer på området. En af dagene gik jeg rundt og studerede fuglelivet på området. Pludselig hørte jeg lyden af vingeslag, og 2 store næsehornsfugle kom flyvende lige hen over hovedet på mig og satte sig i træet oven over mig. Det var lidt af en wow oplevelse, for de store næsehornsfugle er meget imponerende - især så tæt på.

Se video om Base Camp Explorer i Masai Mara

 

 

– Safari campen ligger inde i Masai Mara National Reserve nordlige del

 

– Store luksuriøse safari telte med eget badeværelse

 

– Stor fokus på bæredygtighed

 

– Hyggelig camp med ægte safari stemning og god mad

 

Billeder

Rejser hvor du kan bo på Base Camp Explorer

Autentisk Kenya safari

 

Voksen fra 25.800 kr.

Barn fra 23.500 kr.

 

10 dage

LÆS MERE

En klassisk stor safari

 

Voksen fra 29.000 kr.

Barn fra 26.000 kr.

 

12 dage

LÆS MERE

Mountainbike og vilde dyr

 

Voksen fra 19.000 kr.

 

9 dage

LÆS MERE

Vandring og safari i Kenya

 

Voksen fra 20.500 kr.

 

9 dage

LÆS MERE
Se flere overnatningssteder