Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Cape Town og vinlandet
Verdens smukkest beliggende by

Cape Town og vinlandet

Du vil ikke blive skuffet over Cape Town. Cape Town har alt, hvad man kan ønske sig af en storby – shopping, kultur, håb, smukke seværdigheder, fantastiske restauranter, hvor der serveres fremragende mad og skønne vine til meget fordelagtige priser. Og ude i vinlandet ligger gourmet-restauranter - og selvfølgelig nogle af verdens bedste vingårde i den historiske Cape Dutch stil.

 

Generelt

Cape Town er en af verdens smukkest beliggende byer, hvor det spektakulære Table Mountain og Atlanterhavet danner den perfekte kulisse. Cape Town har en stor international lufthavn med gode forbindelser til hele verden. Sydafrikas parlament ligger i Cape Town, der er landets parlamentariske hovedstad, mens Pretoria er den administrative hovedstad, og Bloemfontein er den juridiske hovedstad.

Cape Town er meget europæisk i sit udtryk. Alle ting fungerer, og fra gammel tid er her en stor, hvid befolkning, primært hollandsk og engelsk og naturligvis mange farvede mennesker som f.eks. malayer og sorte. Du bliver betaget af alle de fremmedartede ting og den anderledes natur. Der er mange, som mener, at Cape Town er den by i verden, som har den allerbedste beliggenhed. Det er en individuel bedømmelse, men det er svært at komme udenom, at et bjerg som Table Mountain på 1100 m så tæt på kysten og flere andre toppe gør noget helt specielt for byen.

 

Vi hjælper dig når du lander

Ja - I vil altid blive modtaget af vores samarbejdspartner (som vi er super glade for og har arbejdet sammen med gennem 20 år) i Cape Town. I kan vælge selv at køre med lejebil eller blive kørt til jeres overnatningssted og tage udflugter herfra med chauffør.

 

Hvor skal jeg bo i Cape  Town?

Du skal bo tæt på det centrale område og Waterfront. Vi har det skønneste lille guest house "Blue Gum Hill Guest House"

samt The Hyde.  Ønsker I højere standard, kan I vælge Cape Grace, som ligger på selve Victoria og Alfreds Waterfront.

 

Ønsker I at være herre i eget hus, vælger I vores flotte lejligheder ligeledes på Waterfront området. Her ligger nemlig de lækre Lawhill Apartments eller Waterfront Apartments.  Det er muligt at vælge mellem flere forskellige lejlighedsstørrelser. Lejlighederne er alle med eget køkken og dermed er der mulighed for selv at lave mad.

 

Klima

Cape Town har over 280 solskinsdage om året og næsten samme klima som ved Middelhavet, så rigtig koldt bliver her aldrig. Bedste årstid med sol er fra november til maj. Fra juni til oktober kan det sne på toppen af Table Mountain, og det kan være efterårsagtigt med blæst i de kolde måneder.

 

Historie

Cape Town er Afrikas sydligste storby, og historien rækker helt tilbage til 1400-tallet, hvor portugisiske opdagelsesrejsende ankrede op i bugten. Det var dog først i 1652, at hollænderne grundlagde det hollandsk-ostindiske kompagni med en forsyningsstation i byen, så skibe på vej til Indien kunne få frugt, grøntsager, saltet kød og rom med ombord. Sidenhen kom englænderne og også franskmændene, hvilket gav nogle stridigheder parterne imellem.

 

Nelson Mandela

Måske er Cape Town mest kendt for at være byen, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år af sit liv på Robben Island. Han blev endelig løsladt den 11. februar 1990 og holdt sin berømte tale fra Cape Towns rådhus, inden han efter det første demokratiske valg den 27. april 1994 blev Sydafrikas første rigtige præsident.

 

Hvad skal du se i Cape Town?

 

Robben Island

Fængselsøen Robben Island ligger 10 km nordvest for Cape Town og er en af områdets mest besøgte lokaliteter. Fængslet fungerer nu som et museum, hvor tidligere indsatte er guider på rundture, og hvor Mandelas celle selvsagt er den største attraktion.

 

Stemningsfulde Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront bliver i daglig tale også bare kaldet Waterfront og er måske det næstmest kendte i Cape Town. Det gamle havneområde er nu et hyggeligt centrum med en masse butikker, hyggelige restauranter og barer. Alt, der serveres her, er af topklasse - og så er det billigt. Der går shuttle busses hele dagen til kendte strande som Camps Bay og Clifton uden for byen. Overalt er der rent, pænt og stilfuldt, og langs havet ligger der flere lækre restauranter. Her finder I restauranter, musik og shopping for enhver smag.

Du kan også dykke blandt hvidhajer, kigge på hvaler, besøge vingårde, vandre på Taffelbjerget eller beundre byen fra oven på en helikoptertur. En rejse til Cape Town vil uden tvivl give dig minder for livet.

 

Svævebanen og Table Mountain

Svævebanen til Taffelbjerget er et andet tilløbsstykke, hvor I på kort tid og højt svævende fragtes til toppen af bjerget med den brede flade top godt 1.000 meter over havet, alt imens svævebanen, der roterer 360 grader, bringer jer til toppen.

 

Udsigten over byen og helt til Robben Island er ubeskrivelig smuk, og naturen heroppe er helt speciel. Det flade plateau på toppen af Table Mountain er den nordligste del af Table Mountain nationalparken, der rækker helt til kontinentets sydvestligste punkt, Cape of Good Hope, næsten 50 km mod syd.

Både Table Mountain, Signal Hill og Lions Head er markante punkter, som du navigerer efter, når du går rundt i byen. Byen er bygget rundt om disse knolde, som i dag er beskyttet som nationalpark. Du kan vandre op til toppen af Table Mountain på et par timer. Og du bliver rigt belønnet for anstrengelsen med en udsigt i særklasse over Cape Town. Uanset hvordan I vælger at komme op, så er udsigten intet mindre end storslået.

 

Kap Det Gode Håb og Kap-halvøen

Et must er at køre ned over Kap Halvøen til Kap Det Gode Håb. Det er en utrolig smuk tur, hvor I ser mange små bugter og strande undervejs. Stå tidligt op. Kap Det Gode Håb er en nationalpark, og omkring påske kan køen til indgangen være lang. Indgangen åbner allerede kl.: 06:00. Prøv at være der senest kl. 10:00. Stop i Hout Bay, dyp fødderne i strandkanten og få en forfriskning på Mariners Wharf Harbourfront. Kør videre ned til Kap Det Gode Håb og den unikke natur med plantearter, som kun findes her. Når I kommer til Kap Det Gode Håb og går op til det gamle fyrtårn, ender I på et af verdens sydligste punkter - næste stop er Antarktis. Så tag en dyb indånding og kig ud over det endeløse blå hav, for der er langt til alting.

 

Simons Town og Boulders Bay

Tag hjemturen tilbage via False Bay til Simons Town og Boulders Bay. Her findes nemlig pingvinkolonien Boulders Penguin Colony og den lille, charmerende, sortfodede afrikanske brillepingvin. Det er en sjov oplevelse at se de små pingviner vralte rundt og komme op og ned ad stranden hvor de har deres reder oppe under buske i skygge for den afrikanske sol. Det hele er et succesfuldt redningsprojekt for den stadigt truede lille pingvin.

Spis frokost i Simons Town, som er en hyggelig by med et lille udvalg af caféer og restauranter samt en stor flådestation, som i dag er Sydafrikas vigtigste. På torvet kan man se en statue af hunden Just Nuisance, en Grand Danois som under 2. verdenskrig officielt blev optaget som maskot i den britiske flåde. Ved havnen er der hyggelige restauranter, men en af de bedste er The Light House Cafe, ved siden af det gamle ”British Hotel”.

Nyd aftensmaden hjemme på Waterfront eller på Camps Bay?
Efter Simons Town kan I krydse ind over Kap Halvøen igen og evt. spise til aften på vej hjem (og se solnedgangen) på Mantra Café Camps Bay. Der er en fed, groovy stemning ved Camps Bay både eftermiddag af aften.

 

Kirstenbosch Botanical Garden

Bag det imponerende Table Mountain ligger Kirstenbosch Botaniske Have. Den 7 hektar store park ligger smukt placeret ved foden af Devils Peak. Den har mange mange smukke vandrestier og selvfølgelig Kap-regionens fantastiske flora, og der er ligeledes et fantastisk fugleliv.

 

Vinlandet

Ca. 1 time fra Cape Town ligger det billedskønne vinland med Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Her anbefaler vi en dagsudflugt eller endnu bedre: Forlæng hele opholdet med et par dage i vinlandet – I bliver ikke snydt.
Afrikas Horisonter tilbyder flyrejser til Cape Town med de fleste velrenommerede flyselskaber. Eftersom rejserne foregår med rutefly, kan du selv vælge, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil blive. Cape Town ligger i samme tidszone som Danmark, så du slipper for jetlag. Derfor kan du tage hul på dine oplevelser, så snart du har tjekket ind på hotellet.

 

Bedste årstid

 

December til marts
Sommer - Denne periode er den tørre periode med lunt og behageligt vejr.

 

April - juni

Efterår - fra slutningen af april til begyndelsen af juni får I nogle friske og klare dage. Perfekt for vandreture.

 

Juli - september

Vinter - det bliver aldrig rigtig vinter i Cape Town og vinlandet, så vintrene kan godt byde på lune dage. Men det kan også være koldt og blæsende alt efter hvordan vejr systemerne falder.

 

Oktober - november

Begyndende forår - kan være ganske lunt og kan til forveksling minde om dansk sommer sidst i November.

Læs mere

5 "must do" når du er Cape Town


–    En dagstur ned over Kap-halvøen–    Svævebanen til Table Mountain –    Waterfront  skal opleves–    Pingvinerne ved Boulders Bay–    En tur i det smukke vinland
Cape Town - verdens måske smukkest beliggende by

Udsigt ned over Cape Town

Det ikoniske Table Mountain

Svævebanen til Table Mountain

The Iziko Museum

Bo Kaap

Livlige Long Street

En af mange hyggelige barer

Long Streets mange butikker

En god frokost på Waterfront

Farverige souvenir boder

Waterfront by night

Kap det gode håb er et MUST

Hout Bay

Boulders Bay og pingvinerne

Hunden Just Nuisance

Kør ud i det skønne vinland

Vinbyen Franschhoek

Cape Dutch stil

Der er mange kunstarter

Hygge og god stil

Maden er Gourmet

Og højt niveau på desserten

Overalt ses lækre druer

En dejlig dag på græsset

Guesthouse i Franschhoek

Kulissen taler for sig selv

Vingården Boshendahl

Vingården Boshendahl

Det smukkeste kør-selv land

Et sidste farvel til vinlandet