Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Kenyas safariområder

Samburu National Reserve

Det nordlige Kenya

 

 

Beliggende i hjemlandet for det farverige Samburu folk ligger Buffalo Springs og Samburu National Reserve, som er blandt Afrikas allerbedste parker.

 

Naturen adskiller sig fra de øvrige safariområder i Kenya. Der er tørt i Samburu, og dyrene har tilpasset sig den ringe nedbør. I centrum finder man den livgivende flod, Uaso Nyiro River, som tiltrækker dyrene, og specielt i månederne før regntiden overgår dyrelivet næsten alt andet i Afrika.

 

Kendetegnende for området er de mange elefanter men også andre dyrearter, der er afhængige af at finde vand. Ligeledes finder man den elegante gerenuk-antilope, også kaldet giraf antilope, og den smalstribede “Grevys” zebra, der kan klare sig i perioder uden vand. Af andre nordlige arter findes net-giraffen, somali-strudsen og den majestætiske Oryx-antilope.

Vi Anbefaler

Aberdare National Park

Det centrale Kenya - højlandet

 

 

Maleriske bjergregnskove, storslåede vandfald, stejle skovklædte kløfter og åbent hedeland er det, der karakteriserer Aberdare National Park. Ligeledes blev parken verdenskendt da det var her at prinsesse Elizabeth blev meddelt at hun skulle være dronning, da hendes far King George VI døde. Under hendes ophold boede hun på Treetops Lodge.

 

Den ligger i det centrale Kenya i de højere dele af Aberdare bjergene som har mange varierende terræntyper, da højden strækker sig fra 2100 til 4200 meter over havet. Landskabet er præget af stejle skovklædte skråninger. Højest oppe findes ekspansiv lyng hede med krystalklare vandløb og floder. Ligeledes er der dybe kløfter samt Kenyas højeste vandfald, Karuru Falls, som falder i 3 kaskader over 273 m.

 

Parken er levested for elefanter, sorte næsehorn, leoparder, hyæner, bavianer, sorte og hvide colobus aber, bøfler, antiloper og naturligvis et rigt fugleliv.

Vi Anbefaler

Laikipia County

Det centrale Kenya

 

 

Lidt nordvest for Mount Kenya ligger Laikipia County. Området er meget stort og består af snart 14 forskellige reservater. Laikipia County strækker sig over et stort plateau, der grænser op til Great Rift Valley i vest.

 

De to floder Ewaso Nyiro og Ewaso Narok løber gennem området og tiltrækker mange dyr herunder den næststørste bestand af elefanter i Kenya.

 

Nogle af Kenyas mest eksklusive camps ligger her, bl.a. i Ol Jogi Conservancy som har spektakulært smukke landskaber. Udover klassiske safarier i 4×4 safarikøretøjer udføres guidede vandresafarier og kamel treks med overnatning ude i bushen. Der er både buskland og store åbne savanner med zebraer, sorte næsehorn, løver, leoparder, vilde hunde, bøfler og som nævnt – elefanter.

Vi Anbefaler

Lake Naivasha National Park

Det centrale Kenya - Great Rift Valley

 

 

Lake Naivasha ligger på det højeste sted i Great Rift Valley ved foden af Kenyas store sovende vulkan, Mount Longonot. Søen er den næststørste sø i Kenya og omkranset af papyrus og de smukke Yellow Fever akacietræer.

 

Der er ca. 450 forskellige fuglearter, en stor population af flodheste og legende Colobusaber langs søens bredder. Her kan I også se zebraer, eland antiloper, vandbukke, bøfler, gnuer og giraffer. Lake Naivasha er også kendt for sin blomsterproduktion, som er områdets største industri.

 

I kan tage på bådudflugt på søen og se flodheste samt på guidede vandreture på halvøen,  Cresent Island.

Vi Anbefaler

Lake Nakuru National Park

Det centrale Kenya - Great Rift Valley

 

 

Lake Nakuru National park blev grundlagt i 1961 og ligger i Great Rift Valley provinsen. Lake Nakuru er en stor lavvandet soda sø og er omgivet af sump, skov og græsarealer. Parken er meget smuk og har to fantastiske udsigtspunkter, Baboon Cliff og Lion Hill, hvorfra I har udsigt over hele søen.

 

Lake Nakuru National Park er i sin tid blevet kendt for mange hundredetusinde af lyserøde flamingoer, som næsten kunne dække hele søen. I dag ses der dog ikke så mange og perioder slet ingen.

 

I kan se et stort antal andre afrikanske dyr. Bl.a. har parken både hvide og sorte næsehorn samt vandbukke, vortesvin, impalaer, bøfler, Rothchilds giraffer, eland, bavianer og grønne marakatte (Vervet Monkey). Ydemere har parken en lille bestand af løver.

Vi Anbefaler

Masai Mara National Reserve

Det sydvestlige Kenya - Great Rift Valley

 

 

Masai Mara National Reserve er et af Kenyas allerbedste safariområder og indbegrebet af Afrikas savanne med store åbne vidder og akacietræer spredt ud over bølgende græssletter.

 

Et af højdepunkterne i Masai Mara er den årlige gnuvandring (den store migration) der går gennem sletterne i Serengeti og Masai Mara. Mere end en million dyr, der går efter regnen og det friske græs.

 

Dyrelivet her, som inkluderer “The Big Five”, er fantastisk og stemningen i hele Masai Mara er nærmest magisk. Trods perioder med stor turisme, giver Masai Mara stadig safari i verdensklasse, og I kan fint kombinere flere forskellige lodges i den østlige og vestlige del af reservatet.

 

Læs endnu mere og se fotos

Vi Anbefaler

Amboseli National Park

Det sydlige Kenya

 

 

Amboseli National Park er beliggende ved foden af Mt. Kilimanjaro, på grænsen til Tanzania. Bjerget udgør en fantastisk kulisse for de fleste fotografers yndlingsbillede med elefanter i forgrunden. På en klar dag ses bjergtinden Kibo, og den snedækkede top.

 

Amboseli’s økosystem viser et imponerende dyreliv, med mere end 50 pattedyrarter. Parken er berømt for at være det bedste sted i Afrika for at komme tæt på elefanter. I Parken er der sumpområder, hvor elefanterne deler det kølige vand med flodhestene og gemmer sig under papyrus. Parken er også hjemsted for flokke af zebraer, gazeller, bøfler, vortesvin, giraffer, impalaer, vandbukke og de små dik-dik.

 

Der er bavianer og marekatte i skovområderne. Der er også løver, hyæner og geparder i parken og der er registreret mere end 400 fuglearter.

Vi Anbefaler

Tsavo National Park

Det sydøstlige Kenya

 

 

Samlet dækker Tsavo National Park næsten halvdelen af Danmarks areal. Den er delt i 2 dele – Tsavo East og Tsavo West. Den østlige del er med sine 13.750 kvadratkilometer klart større end den vestlige del  og er tilmed den bedste for safari.

 

I Tsavo er jorden rød, hvilket er årsagen til, at elefanterne i Tsavo kaldes de røde elefanter, når de har taget et støvbad. Et af de mest stemningsfulde billeder er, når man ser de støvrøde elefanter gå ned i Galana-floden og bade og sprøjte sig med vandet. Dette, sammen med det 300 kilometer lange Yatta-plateau, den længste lavastrøm i verden, gør Tsavo East til noget helt specielt.

 

Parken er hjemsted for store bøffelflokke, mange elefanter, giraffer, næsehorn, løver, leoparder, flodheste, krokodiller, vandbukke, Kudu antiloper, den unikke gerenuk antilope samt mere end 500 fuglearter.

Vi Anbefaler

TILBAGE TIL KENYA REJSER