Kenya National Parker - Afrikas Horisonter

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2729

Email: info@afrikashorisonter.com

Telefon: (+45) 60 16 75 90

Kenyas National Parker

Aberdare National Park

Maleriske bjergregnskove, storslået vandfald, stejle skovklædte kløfter og åbent hede land er det der karakteriserer Aberdare National Park. Den ligger i det centrale Kenyas i de højere dele af Aberdare bjergene og har mange varierende terræntyper eftersom højden strækker sig fra 2100 til 4200 meter over havet. Landskabet er præget af stejle skovklædte skråninger, ekspansive hede og dybe kløfter spredt med vandfald, krystalklare vandløb og floder. Parken er et levested for elefanter, sorte næsehorn, leoparder, hyæner, olivenbavianer, sort og hvid colobus aber, bøfler og et rigt fugleliv.

Vi Anbefaler

  Amboseli National Park

  Kenya ældste national park……….

  Amboseli National Park er beliggende ved foden af Mt. Kilimanjaro, på grænsen til Tanzania. Dette bjerg udgør den fantastiske kulisse for de fleste fotografers yndlingsbilleder og på en klar dag ses Kibos snedækkede top. Amboseli’s økosystem viser et imponerende dyreliv, med mere end 50 pattedyrarter. Parken er berømt for at være det bedste sted i Afrika for at komme tæt på elefanter. I Parken er der sumpområder, hvor elefanterne deler det kølige vand med flodheste og gemmer sig under papyrus. Parken er også hjemsted for flokke af zebraer, gazeller, bøffel, vortesvin, giraffer, impala, vandbukke og de små dik-dik.
  Der er bavianer og marekatte i skovområderne. Der er også løver, hyæner og geparder i parken. Der er registreret mere end 400 fuglearter – og du kan her se ”the big 5”

  Vi Anbefaler

   Laikipia National Park

   Mellem Mount Kenya og de nordlige ørkener ligger Laikipia, hvor Kenyas vilde og halvtørre nordlige land begynder. Laikipia Reserve strækker sig over et stort plateau, der grænser op til Great Rift Valley og er den nyeste reservat i Kenya.
   De to floder Ewaso Nyiro og Ewaso Narok løber gennem området og tiltrækker et rigt udvalg af dyreliv, herunder den næststørste befolkning af elefant i Kenya.
   Med spektakulær smukke landskaber og en masse afrikanske dyr og fugle er området ideelt for guidede vandresafarier og safarier i det hele taget. Der er store åbne strækninger og savanne med zebraer, sort næsehorn, løve, leopard, vilde hunde, bøffel og elefanter.

   Vi Anbefaler

    Lake Naivasha National Park

    Lake Naivasha ligger på det højeste sted i Great Rift Valley ved foden af Kenyas store sovende vulkan, Mount Longonot. Søen er en af de to ferskvandssøer og den næststørste sø. Den er omkranset af papyrus og akacietræer, et unikt geologisk landskab.
    Der er ca. 450 forskellige fuglearter en stor population af flodheste og legende Colobus-aber langs søens bredder, og her kan man også se zebra, Eland antiloper, vandbuk, bøffel og mange flere dyrearter. Området er også kendt for sin blomsterproduktion som er områdets største industri.
    Man kan tage på båd udflugt på søen samt guidede vandreture på Cresent Island. Man kan ride på hesteryg eller tage på landsbybesøg.

    Vi Anbefaler

     Lake Nakuru National Park

     Flamingo søen……

     Lake Nakuru National park blev grundlagt i 1961 og ligger i Great Rift Valley provinsen. Lake Nakuru er en stor lavvandet soda sø og er omgivet af sump, skov og græsarealer. Parken har nogle helt fantastiske udsigtspunkter med udsigt over søen fra Baboon Cliff og Lion Hill, hvor man kan se de strålende lyserøde flamingoer. Til tider kan der være op til to millioner større og mindre flamingoer og titusinder af andre fugle. Fødevareforholdene ændres med jævne mellemrum, og antallet af fugle varierer til tider.
     I Lake Nakuru National Park kan man også se et stort antal andre afrikanske dyr, herunder vandbukke, vortesvin, impalas, bøffel, Rothchilds-giraffer, elander, truede sorte næsehorn, hvide næsehorn, bavianer og selvfølgelig flodheste.

     Vi Anbefaler

      Masai Mara National Park

      Masai Mara Wildlife Reserve er et af Kenyas allerbedste reservater. Den er indbegrebet af Afrikas savanne med store åbne vidder, akacietræer spredt ud over savannen og bølgende græssletter. Det ubestridelige højdepunkt i Masai Mara er den årlige Gnu vandring der går gennem de store sletter i Serengetti og Masai Mara. Den er kendt som den største massebevægelse af pattedyr på planeten – med mere end en million dyr der går efter regnen og det friske græs.
      Dyrelivet, som inkluderer “The Big Five” er fantastisk og stemningen i hele Masai Mara er nærmest magisk. På trods af perioder med stor turisme, giver Masai Mara stadig safari i verdensklasse og man kan fint kombinere flere forskellige lodger i den østlige og vestlige del af reservatet.

      Vi Anbefaler

       Samburu National Park

       Beliggende i hjemlandet for det farverige Samburu folk ligger Buffalo Springs og Samburu National Park som er blandt Afrikas allerbedste parker. Naturen adskiller sig fra de øvrige safariområder i Kenya. Der er tørt i Samburu og dyrene har tilpasset sig den ringe nedbør. I centrum finder man den livgivende flod, Uaso Nyiro River, som tiltrækker dyrene, og specielt i månederne før regntiden, overgår dyrelivet næsten alt andet i Afrika.
       Kendetegnende er mange elefanter men også andre dyrearter, der er afhængige af at finde vand. Ligeledes finder man den elegante gerenuk-antilope, også kaldet giraf antilope, og den smalstribede “Grevys” zebra, der kan klare sig i lange perioder uden vand. Af andre nordlige arter findes net giraffen, somali-strudsen og den majestætiske Oryx-antilope.

       Vi Anbefaler

        Tsavo National Park

        Samlet er Tsavo National Park næsten halvdelen af Danmarks størrelse. Den er delt i 2 dele – Tsavo East og Tsavo vest. Den østlige del er med sine 13.750 kvadratkilometer klart større end den vestlige og tilmed den bedste for safari.

        I Tsavo er jorden rød hvilket er grunden til, at elefanterne i Tsavo kaldes de røde elefanter når de har taget et støvbad. Et af de mest stemningsfulde billeder er når man ser de støvrøde elefanter gå ned Galana-floden og bade og sprøjte sig med vandet. Dette, sammen med det 300 kilometer lange Yatta-plateau, den længste lavastrøm i verden, gør Tsavo East til noget helt specielt.

        Parken er hjemsted for store bøffelflokke, mange elefanter, giraffer, næsehorn, løver, leoparder, flodheste, krokodiller, vandbukke, Kudu antiloper, den unikke gerenuk antilope samt mere end 500 fuglearter.

        Vi Anbefaler

         TILBAGE TIL KENYA REJSER