Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Tarangire
Enorme flokke af elefanter

Tarangire

Tarangire National Park har den største koncentration af dyr efter Ngorongoro-krateret, og området er præget af de gigantiske baobabtræer, store sletter, kuperet terræn og enorme flokke af elefanter. Nationalparken er opkaldt efter Tarangire floden, som løber igennem parken og fungerer som livsnerven med permanent vand til dyrene i den tørre periode. Nationalparken er en af de mest undervurderede og mindst besøgte i det nordlige Tanzania.

 

Området

Tarangire National Park er Tanzanias sjette største nationalpark, som med sine 2.850 km² udgør et areal ca. på størrelse med Fyn. Den sydlige del af parken er mindre tilgængelig med store sumpområder, så det er mest den centrale og nordlige del af parken, der benyttes. Sceneriet er mere varieret end i mange af de andre nationalparker, og især det store antal baobabtræer sætter sit præg på parken. Nationalparken ligger ca. 120 km, 2 timers kørsel, fra både Arusha og Karatu.

 

Dyreliv

Tarangire har en stor koncentration af dyr. Mange turister kommer for at opleve de store elefantflokke, men der er også store bøffelflokke, masser af løver, giraffer og zebraer, og er man heldig, kan man også se leoparden. Der er vilde hunde og forskellige antilopearter, bl.a. den største antilopeart af dem alle, Eland-antilopen, og den meget sjældne giraf-antilope, Gerenuk-antilopen. Der er mere end 550 fuglearter.

 

Det er ikke big 5 område, da næsehornet ikke findes i parken.

 

Safariaktiviteter

Her er flere forskellige safariaktiviteter.
I dagtimerne køres de klassiske bilsafarier, som både kan være i åbne og lukkede 4x4 safarikøretøjer.

 

Det er ikke tilladt at køre offroad for at komme tættere på dyrene – man skal holde sig på vejene. Natsafari i bil er også en mulighed.
Der kan arrangeres ballonsafari, hvilket er en kæmpe oplevelse. Enkelte camps arrangerer vandresafarier inde i nationalparken.

 

Egen vurdering af Tarangire National Park

Tarangire National Park er i den grad undervurderet, selvom det er den park i Tanzania, det er lettest at komme til. Parken har et meget varieret landskab og et rigt dyreliv, og så er der ikke noget mere imponerende end store elefantflokke.

 

Der er færre besøgende i parken end i de andre nordlige parker, og følelsen af at have området meget for sig selv, er også en stor fordel.

 

Sæson

Juli til oktober er den tørre og den bedste periode med den største koncentration af dyr, og elefantflokkene er i den nordlige del af parken omkring Tarangire floden.

 

November til marts er en varmere men også fin periode. I november og december er der lidt mere regn og en højere luftfugtighed end i januar og februar.

 

April til juni er regnsæson og den mindst interessante periode.

Læs mere

Det unikke ved Tarangire


–    Store flokke af elefanter–    Baobabtræer og kuperet natur–    Færre biler end i de øvrige, nordlige safariområder–    Vandresafari og aftensafari–    Ballonsafari over Tarangire National Park
Tarangire er Tanzanias 6 største nationalpark

Sceneriet i Tarangire National Park

Leoparden er ikke let at finde på savannen

Kryb som slanger, skorpioner og edderkopper

Vandresafarier fra Olivers Camp

Vandresafari er kun muligt fra nogle camps

Elefanterne lever i familieflokke

Tarangire har 4.000 elefanter i den tørre periode

Hvis I bor Inde i nationalparken

Elefanter og atter elefanter

Giraffen er verdens højeste landlevende dyr.

I Tarangire kan I opleve geparden

Elefantfantfamilier på op til 30-40 elefanter

Løven kaldes for dyrenes konge