Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Serengeti
Verdens mest berømte safariområde

Serengeti

Serengeti betyder endeløse sletter på masai, og Serengeti National Park er utvivlsomt et af verdens mest berømte safariområder. Området har inspireret forfattere, filmskabere og fotografer, og det er ikke uden grund. Sceneriet med de endeløse sletter og solnedgange kombineret med et fantastisk dyreliv er svært at overgå. Den store migration er det største trækplaster, og det er meget imponerende at se så store dyreflokke. Safarien er storslået hele året, og migrationen kan her opleves ca. 8 måneder om året. Højdepunktet er, når gnuerne og zebraerne passerer floderne i nord i juli og august, og når gnuerne føder i februar i det sydlige Serengeti.

 

Området

Serengeti National Park er et stort område på 14.763 km², hvilket svarer til ca. dobbelt størrelse af Sjælland. Økosystemet er en del af Masai Mara, så man kan sige, at safariområdet er endnu større. Serengeti er delt op i tre regioner, den nordlige, den centrale (Seronera) og den sydlige (Ndutu).
Det sydlige Serengeti er ca. 350 km. (7-8 timers kørsel) fra Arusha. Herfra er der yderligere 200 km. (5-6 timers kørsel) op til det nordlige Serengeti. Scenariet er hovedsageligt græs og bushsavanne. Det nordlige Serengeti er kuperet med floder, og det sydlige og centrale Serengeti har savanne med fantastiske kopjes, som er store granitformationer, der nærmest stikker op af jorden.

 

Dyreliv

Der er en stor koncentration af især savannedyr, og den store migration er imponerende med op mod 1.500.000 gnuer, 500.000 Thomsen gazeller og 250.000 zebraer, som vandrer i en endeløs cirkel i økosystemet Serengeti og Masai Mara i søgen efter frisk græs. Serengeti sletten har over 70 store pattedyrarter og mere end 500 fuglearter. Det er Big 5 med mere end 3.500 løver, mange leoparder, bøfler, elefanter, geparder, hyæner, sjakaler, masser af antiloper samt de vilde hunde, som hovedsageligt ses i syd. Næsehorn er der kun få af, så dem ser man sjældent.

 

Safariaktiviteter

Det er hovedsageligt bilsafarier, som både kan være i åbne og lukkede 4x4 safarikøretøjer. Det er ikke tilladt at køre offroad for at komme tættere på dyrene - man skal holde sig på vejene

 

Det er også muligt at tage på en ballonsafari, som er en kæmpe oplevelse. I særlige områder af parken er der vandresafarier med specialuddannede guider.

 

Egen vurdering af Serengeti National Park

Serengeti National Park lever op til alle de forestillinger og forventninger, man kan have til en safari: den endeløse savanne med de karakteristiske akacietræer og det store antal af dyr. Serengeti National Park er efter vores mening et af de bedste safariområder. Hvis I søger en stor safari, hvor I kombinerer forskellige safariområder, er Serengeti National Park et godt valg.

 

Sæson

Normalt er den bedste periode altid den tørre periode, men her kommer det an på, om det specifikt er migrationen, I vil opleve, eller perioden med mindst regn, hvor det er lettere at se dyrene.

 

Juli til oktober er den tørre periode i Serengeti National Park. Her er migrationen i det nordlige Serengeti og i Masai Mara i Kenya.

 

Oktober til marts er også en rigtig fin periode, hvor der kommer lidt regn (mest i november), og migrationen er i det centrale og sydlige Serengeti.

 

April til maj er regnsæson og den mindst interessante periode.

 

Læs mere

5 unikke om Serengeti sletten


–    Den store migration–    Kæmpe løveflokke–    Storslåede scenerier med endeløse sletter–    Største antal af savannedyr i verden–    Ballonsafari over Serengeti sletten
Serengeti er et stort område

Der er mange leoparder i Serengeti

Skyformationerne er storslåede

Landskabet veksler mellem åbne sletter, træbevoksede bakker og skov mod vest

De karakteristiske akacietræer er spredt ud

Serengeti består mest af græssavanne

Serengeti migrationen

Migrationen kan opleves ca. 8 måneder om året

Serengeti migrationen foregår hele tiden

Op imod 1.500.000 millioner gnuer

Der er Big 5 safari

Ballonsafari er en kæmpe oplevelse

Sundowners på Serengeti sletten

Zebraerne er der mange af

Løven kaldes for dyrenes konge

Serengeti sletten er perfekt landskab for geparden

Bøfler ses tit i Serengeti

Solnedgangene og sceneriet