Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Rovos Rail

Rovos Rail

Luksuøs tog oplevelse med koloni stemning

Prisniveau

Oplevelsen

Bæredygtighed

Intro

Rovos Rail er en ultimativ måde at opleve såvel landet som atmosfæren fra en svunden ære på. Engang var det sådan de privilegerede rejsende oplevede Afrikas magi - afslappet og elegant. Rovos Rail togene er smukt renoverede, så oplevelsen er intakt med kolonitiden.

 

Ruter

Rovos Rail har ni rejser, og de fleste afgår fra Pretoria. Udover de tre klassiske ruter fra Pretoria til hhv. Cape Town, Durban og Victoria Falls, er der rejser på ti til femten dage.

 

Rovos Rail toget

Rovos Rail togene er klassiske toge i kolonistil, men ombygget og renoveret nøjsomt, så man får en helt autentisk oplevelse og stadig masser af moderne komfort, bl.a. aircondition. De ældste vogne er fra 1911 og blev transporteret fra Europa til Afrika. Togene kan trækkes af damp, men det anvendes kun ved start af rejsen, så de rejsende kommer i den helt rigtige stemning. Herefter er lokomotiverne drevet af diesel eller elektriske motorer. Der er maksimalt 36 suite-kupeer, så der kan være i alt 72 passagerer på toget. Rovos Rail har en udkigsvogn med ekstra store vinduer og en underdørs balkon, hvor man kan få noget frisk luft, to spisevogne, hvor man indtager de dejlige måltider, samt en lounge.

 

Maden

Det er utroligt, hvad de kan præstere i det lille køkken, men det er gastronomi på højt niveau og inkluderer tre måltider om dagen samt alle drikkevarer. Servicen er formidabel, og der er 24 timers roomservice.

Suite-Kupeerne

Pullmann suiterne, er med rummelig opholdsstue og sofa, som om aftenen bliver lavet om til en seng. Der er eget badeværelse med bruser.

 

Deluxe suiterne er med større opholdsstue og plads til en permanent seng og stole omkring bordet, hvor man kan slappe af og nyde det afrikanske landskab, der ruller forbi. Der er eget badeværelse med bruser.

 

Royal Suiterne, som hver udgør en halv togvogn, er meget rummelige og elegante. Hver suite har sin egen opholdsstue og et komplet badeværelse med victoriansk badekar og separat bruser.

 

De er alle smukt indrettede med klassiske træmøbler i kolonistil samt køleskab, som kan fyldes op efter behag.

 

 

Din dag på Rovos Rail

Rovos Rail er ikke kun togtur. Der vil være adskillige udflugter fra toget undervejs afhængig af den valgte rute. Det kan være både safari i en nationalpark, opleve unik natur eller kulturelle sightseeing.

 

 

Personligt minde

Jeg tog ruten fra Victoria Falls til Pretoria, og det var helhedsoplevelsen af, at være sendt tilbage til kolonitiden som er helt unikt ved Rovos Rail. Der er forskel på de forskellige ruter, og hvad man vil opleve undervejs, men for mig var det den unikke følelse af, at være en del af en svunden tid...

Billeder