Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Okavango Delta
En oase for det vilde dyreliv

Okavango Delta

Okavango Delta er en mageløs oase for det vilde dyreliv. Dette enorme indlandsdelta, hvor Okavango-floden møder Kalahari-ørkenen, er blevet kaldt for verdens største oase. Det er flodsletter, laguner, kanaler og øer, hvor det vilde dyreliv boltrer sig, og I kan få oplevelserne nærmest for jer selv. Med al det vand skabes et meget varieret frodigt landskab med store gamle baobabtræer, eksotiske palmer, masser af papyrus og kæmpe åkander i vandet samt de store græssavanner.

 

Området - Okavango Delta

Okavango Delta er blandt verdens største indlandsdeltaer. Når der er mest vand i deltaet, dækker det et areal på ca. 16.000 km², hvilket svarer til mere end det dobbelte areal af Sjælland. Når der er mindst vand, er deltaet omkring 9.000 km². Det er et af naturens helt store naturfænomener, at den regn, der falder i Angolas højland mere end 1.200 km. væk, ender 5 måneder senere i Botswana og skaber dette store indlandsdelta. Vandet kommer i perioden maj til juli, og deltaet bliver langsomt fyldt op og tiltrækker et væld af fugle, dyr og planter. Lidt af vandet ender i Ngami-søen, men ellers forsvinder det ud i Kalahari-ørkenen, hvor det fordamper.

Moremi Game Reserve er en del af Okavango Delta. Det ligger i den centrale del af deltaet og udgør ca. 5.000 km². Moremi er deltaets store ”fastlandsdel”, men omfatter også øen Chiefs Island.

Den nærmeste by, Maun, ligger ca. 100 km syd for deltaet. Det er her man enten ankommer til eller afslutter sit Botswana eventyr.

 

Dyreliv

Der er en stor koncentration af dyr blandt andet masser af antiloper. Nogle antilopearter, som specielt har tilpasset sig til flodsletterne, er den røde lechwe anilope, den sky sitatunga antilope og sjældne antilopearter som sabelantiloper og roanantiloper. Det er Big 5 område med masser af leoparder, løver, store bøffel- og elefantflokke, geparder, hyæner, sjakaler, giraffer, vilde hunde, flodheste og krokodiller. Fuglelivet er enormt med mere end 500 registrerede arter. Der er stor forskel på koncentrationen af dyrelivet, da det afhænger meget af, hvor meget vand, der er i deltaet, og hvor det er.

 

Safariaktiviteter

En af de ting, der gør opholdet i Okavango deltaet specielt, er, at man kan opleve dyrelivet fra rigtig mange vinkler. Der er både mulighed for bil-, båd-, kano-, vandre- og ballonsafari.

 

Safari i Moremi Game Reserve er mere klassisk bilsafari, hvor resten af Okavango deltaet er private områder, der ligger ud til laguner eller på små øer. Her kan I både få bil-, båd-, kano-, vandre- og ballonsafari. Ved ophold på safaricamps i de private områder har man safarien nærmest for sig selv, og her går en del af overskuddet tilbage til den omkringboende lokalbefolkning.

 

Båd- og kanosafarier og fiskeri er vandafhængige. Hvis der ikke er nok vand omkring i campens nærområde, vil det ikke være muligt at gennemføre disse safariaktiviteter.

 

Egen vurdering af Okavango Delta

Okavango Delta byder på en oprigtig og autentisk safari, hvor man oplever dyrene i forskellige vinkler og uden at møde så mange andre turister. Vi vil klart anbefale et af de private områder, der ligger ud til lagunen, så man rigtig kan opleve deltaet og have safari i båd og kano. Det er det, der efter vores mening gør deltaet helt specielt.

 

Safari i Moremi Game Reserve er også en god oplevelse med mange dyr og en mere klassisk safari, hvor I kører i bil som i mange andre safarilande. Moremi har dog færre turister, end hvis man sammenligner med andre store nationalparker/vildtreservater i Afrika.

 

Sæson

Den bedste periode er den tørre periode.

 

Juli - september er den tørre periode og den periode, hvor der vil være mest vand i Okavango Delta, og hvor der vil være flest dyr, og det er lettest at se dem.

 

Oktober - december er en rigtig fin periode, men der er nok ikke så meget vand i deltaet, så det er højst sandsynligt ikke muligt at gennemføre safari-vandaktiviteterne. Det er nogle varme måneder, og der kommer lidt regn i november.

 

Januar - februar er regnsæson og den mindst interessante periode.

 

Marts - juni er en fin periode, men varm og frodig, så det er sværere at se dyrene. Der vil højst sandsynligt ikke være vand i deltaet før juni, så det er måske ikke muligt at gennemføre safari-vandaktiviteterne.

 

 

Læs mere

Fantastiske Okavango Delta


–    Gigantisk indlandsdelta med enormt dyreliv–    Et af Afrikas syv naturlige vidundere–    Uspoleret safari og få besøgende–    Safari i båd, til fods, Mokoro (kano) eller bil–    Ballonsafari over Okavango deltaet
Mokorosafari i Okavango Delta

Mokoroen er det ikoniske symbol for Okavango Delta

Eftermiddags-mokorosafari er romantisk

Bådsafari er muligt i de private områder

Bådsafari i Okavango Delta

Den afrikanske vilde hund

Løven kaldes for dyrenes konge

Safari i det private andBeyonds Nxabega område i deltaet

Det største pattedyr på landjorden

andbeyonds Nxabegas private område

Okavango Delta er udfordrende

Elefanter er fasinerende

Vandresafari er muligt i de private områder

Vandresafari giver lige lidt ekstra

Der er mange aktiviteter i de private områder

Okavango Delta set fra oven

Okavango Delta er enormt

Moremi Game Reserve er Big 5 safari

Gepard i Moremi Game Reserve

Moremi har mange antiloper