Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Nyerere
Uspoleret vildtområde

Nyerere

Nyerere National Park (tidligere kaldt Selous Game Reserve) er et uspoleret vildtreservat med et stort dyreliv og meget færre camps og lodges end i de nordlige nationalparker i Tanzania. Dette giver en meget autentisk og eksklusiv safari uden så mange andre safarikøretøjer. Safarien er varieret med mulighed for vandre- og bådsafari og safari i bil.

 

Området

Nyerere National Park et kæmpe område og Afrikas største med et areal på 45.000 km², som er lidt større end Danmarks areal. Området ligger ca. 40 minutters flyvning fra Dar Es Salam og Zanzibar. Nyerere National Park har Unesco verdensarvstatus og er et utroligt varieret område med åbne sletter, floder, sandbanker, sumpe og regnskove.

 

Dyreliv

Nyerere National Park har mange økosystemer, hvilket medfører den store mangfoldighed og koncentration af dyr og planter. Der er mere end 400 forskellige fuglearter. Det er Big 5 område, men parken er mest kendt for store flokke af løver, flodheste, vilde hunde, antiloper og bøfler. Man kan også se leoparder langs flodbredden, og hvis man er heldig, kan man også se sabelantiloper og elander. Der er kun få næsehorn tilbage i området, så de er et sjældent syn, og der lever ikke geparder i Nyerere.

 

Safariaktiviteter

Der er forskellige safariaktiviteter, som gør Nyerere National Park til noget helt særligt. Game Drives køres både i åben og lukket 4x4 safarikøretøj. Derudover er der båd- og vandresafarier. Bådsafarierne er en fantastisk oplevelse, hvor der ses rigtig meget dyreliv langs bredden. For at deltage på vandresafarier i Nyerere National Park skal børn være over 16 år. Det er tilladt at køre offroad, hvilket gør, at man kan komme helt tæt på dyrene.
Der er ikke så mange camps og lodges i Nyerere National Park. Da der også er færre safarikøretøjer, gør det hele opholdet til en mere eksklusiv og autentisk safarioplevelse, end den man får i de mere turistede og nordligere safariparker.

 

Egen vurdering af Nyerere National Park

Nyerere National Park betragter vi som et af de mest storslåede safariområder i Afrika, da det er autentisk safari uden for mange turister. Variationen i at opleve dyrene fra både bil, båd og på vandresafari gør, at man drømmer om at komme tilbage.

 

Sæson

Juni til oktober er den bedste periode at besøge Nyerere National Park. Det er den tørre periode og her ser man mere dyreliv, da dyrene samles omkring vandhuller, floder og søer.

 

November kommer der lidt regnvejr, fugtigheden opbygges og det bliver varmere, men der er stadig masser af dyreliv.

 

April til maj er regnsæson, og den sæson anbefales ikke.

 

 

 

Læs mere

5 facts om Nyerere National Park


–     Kort flyveafstand fra Dar Es Salam og Zanzibar–     Mindre besøgt område end de nordlige nationalparker–     Både land- og vandbaserede safariaktiviteter–     Stor mangfoldighed og koncentration af dyreliv–     Verdens største antal vilde hunde
Smukt at flyve over parken

Fornemmelsen af hvor stort området er

Imponerende at se dyr allerede ved indflyningen

Et herligt syn ved indflyningen

Elefanterne lever i familieflokke

Vandresafari er muligt i Nyerere

Sundowners på savannen er enestående

Bådsafari på Rufiji floden

Der er masser af krokodiller

Den Afrikanske fiskeørn

Masser af fugle

Bådsafari er meget afslappende

Masser af giraffer

Bådsafari på Rufiji floden er helt unikt

Flodhesten er det farligste dyr i Afrika

Flodsafari er en af de oplevelser, der er unik i Nyerere

Der er Big 5 safari

Kendt for deres vilde hunde

Den afrikanske vilde hund er en af de mest succesfulde jægere

Løven kaldes for dyrenes konge

Bøfler er der mange af i Nyerere

Flodhesten bruger det meste af sin dag på at ligge i mudderhuller eller søer