Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Ngorongoro Crater
Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Crater

Ngorongoro Crater var engang en gigantisk vulkan og er i dag verdens største intakte caldera (sammensunken vulkan). Nogle hævder, at før vulkanen kom i udbrud, var den højere end Kilimanjaro, som i dag er det højeste bjerg i Afrika. Det er dog længe siden Ngorongoro Crater kollapsede og skabte det i dag 600 meter dybe krater, som er en af de største seværdigheder i Tanzania. Her handler det lige så meget om naturscenerierne som at opleve en helt uhørt stor mængde af vilde dyr.

 

Området

Ngorongoro Crater er et lille område på 260 km² svarende til halv størrelse af Bornholm. Kraterkanten ligger 600 meter over kraterbunden, og udsigten fra kraterkanten er enestående. Kraterbunden ligner en åben og flad savanne, men når først man kører ned i kraterbunden, er landskabet mere varieret med små skove, sumpe, kløfter, små søer og savanne. Ngorongoro krateret er en del af det større Ngorongoro naturbeskyttelsesområde, som er på 8.292 km², hvilket er lidt større end Sjælland. Ngorongoro naturbeskyttelsesområde strækker sig helt til Serengeti National Park og omfatter også Ndutu området. Masaierne har deres samfund i området og lever i pagt med naturen. Man ser dem tit med deres kvæg, og det kan arrangeres at besøge en stamme og lære mere om deres kultur. Ngorongoro Crater ligger ca. 4 timer fra Arusha og 3 timer fra Serengeti og vil derfor være et godt safaristop enten på udrejsen eller hjemrejsen fra Serengeti National Park.

 

Dyreliv

En stor koncentration af ca. 25.000 dyr og hundredevis af fuglearter lever i Ngorongoro Crater. Den høje og stejle skrænt fungerer nærmest som et naturligt hegn, og da der altid er vand, bliver dyrene nede i krateret. Det betyder, at der hele året er masser af dyr og mulighed for en utrolig god safari. Ngorongoro krateret er hjemsted for Big 5, og der er masser af gnuer, zebraer, bøfler og Thomsons og Grants gazeller. Løveflokkene er store, og man ser også tit hyæner. Flodhestene ligger i vandhullerne, og man kan være heldig at se en leopard i skoven.

 

Safariaktiviteter

Der køres safarier i både åbne og lukkede 4x4 safarikøretøjer. Vandresafarier kan kun lade sig gøre på kraterkanten og ikke nede på kraterbunden, og det skal arrangeres, da der skal en speciel guide med. Man skal holde sig til vejene, så det er ikke tilladt at køre offroad for at komme tættere på dyrene.

 

Egen vurdering af Ngorongoro Crater

Ngorongoro Crater er helt unikt med de vildeste udsigter. Det føles intenst at have safari nede i bunden af en eksploderet og sidenhen sammenstyrtet vulkan.

 

Efter min mening er oplevelsen ikke blot en stor dyreoplevelse men også en stor oplevelse på grund af udsigten og naturen. Der kan være lidt mange safarikøretøjer, som tager noget af den autentiske naturoplevelse, men det er stadig en kæmpe oplevelse og et must på en Tanzania rundrejse.

 

Sæson

Juni - oktober er den tørre sæson og et perfekt tidspunkt at besøge krateret på. Det er nemmere at se dyrene, da der er mindre vegetation, og dyrene samles omkring de steder, hvor der permanent er vand.

 

Oktober - december kommer der lidt regn, men det er stadig et rigtig godt tidspunkt for besøg. Regnen kommer som regel om eftermiddagen og har ikke så megen indflydelse på jeres safari.

 

Januar - marts er der mere frodigt, så det er lidt sværere se dyrene, men stadig et rigtig godt tidspunkt. I februar migrerer mange gnuer fra Serengeti. Når de føder, tiltrækker de ekstra mange løver.

 

April - maj er regnsæson og det mindst attraktive tidspunkt at besøge krateret på.

Læs mere

Hvorfor opleve Ngorongoro krateret?


–    Et af Afrikas syv naturlige vidundere–    UNESCO verdensarvssted–    Big 5 safari og stor koncentration af dyr–    Storslåede scenerier og safari i kraterbunden–    Ngorongoro kraterkant vandring
Safari i Ngorongoro krateret

Krateret består mest af græssavanne

Ngorongoro krateret har også lidt skov

Der er masser af løver i krateret

Det er Big 5 safari

Bøfler er der masser af i krateret

Næsehorn i Ngorongoro krateret

Vandring på Ngorongoro kraterkant

Vandring på Ngorongoro kraterkant

Scenariet på krater kanten er varieret