Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Lake Manyara
Lake Manyara

Lake Manyara National Park i Tanzania er en mindre park med varieret landskab med bjergskråninger, åben savanne og tætte skovområder. Lake Manyara er en af de sodaholdige søer i Rift Valley, som fylder det meste af parken og tiltrækker et stort fugleliv. Parken er mest berømt for sine usædvanlige træklatrende løver.

 

Området

Lake Manyara er en af de mindre nationalparker i Tanzania med kun 325 km², hvilket svarer til ca. halv størrelse af Bornholm. Manyara søen beslaglægger ca. 2/3 af parken. Der er storslåede udsigter, bjerge, tæt skov og åbne vidder omkring søen, og det er her, man ser mest dyreliv. Lake Manyara ligger lidt under 2 timers kørsel fra byen Arusha og ca. 1 times kørsel fra byen Karatu.

 

Dyreliv

Lake Manyara har masser af dyr, og selvom det ikke er ”Big 5”område, da næsehornet ikke findes i parken, så er der rig mulighed for at se bøfler, zebraer, gnuer, aber, giraffer og - hvis I er heldige - de træklatrende løver.
Lake Manyara er et paradis for fugle og kendt for at være omgivet af lyserøde flamingoer. De helt store flamingoflokke har efterhånden fundet andre områder, men der er flere hundrede forskellige fuglearter i området, blandt andet pelikaner, storke og grå hejrer. Der er også mange flodheste i parken.

 

Safariaktiviteter

Ud over de klassiske bilsafarier er det muligt at lave vandre-, båd- og kanosafarier. Safarierne kan både være i åbne og lukkede safarikøretøjer, alt afhængig af om I er på en safari, hvor I kører mellem overnatningsstederne eller om I flyver til selve overnatningsstedet.

 

Reglerne er forskellige afhængig af, om I bor inde i nationalparken eller uden for nationalparken. Hvis I bor inde i nationalparken, kan I nyde sundowners og aftensafari. Bor I derimod uden for nationalparken, skal I være ude af nationalparken, inden det bliver mørkt. Når I har safari skal i holde jer til vejene, da det ikke er tilladt at køre offroad.

 

Egen vurdering af Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park er den mindst interessante nationalpark, da man ikke får så mange store dyreoplevelser. Man ser ikke store flokke men mest enkeltstående dyr. Hvis man f.eks. ser løveflokke, er de også væsentlig mindre end i de andre nordlige nationalparker. Parkens lille størrelse betyder også, at naturoplevelsen ikke er så storslået, selvom der er en meget varieret natur. Vi anbefaler mest at bruge parken som en gennemkørsel safari, når man kommer fra Tarangire og skal mod Ngorongoro krateret.

 

Sæson

Juli-september er den tørre og ikke alt for varme periode og den bedste periode for at se dyr.

 

Oktober-marts er en varmere men stadig fin periode med lidt regn.

 

November-december opleves en højere luftfugtighed.

 

Januar-februar er tidspunktet, hvor trækfuglene ankommer, så perioden er perfekt for fugleinteresserede.

 

April-juni er regnsæson og den mindst interessante periode.

Læs mere

5 facts om Lake Manyara National Park


–    Træklatrende løver    Båd, kano og vandresafarier–    Fantastisk fugleliv–    Store bavianflokke i skoven–    Bjerge og varieret landskab
Safari i Lake Manyara National Park i åbent safarikøretøj

Aftensafari

Masser af zebraer

Sundowners på savannen er enestående

Sundowner stops på sletten

Thomson gazelle ses ofte

Træklatrende løver

Lake Manyara National Park er kendt for flamingoer