Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 60 16 75 90 | (+45) 22 82 75 90

Krüger
Krüger

Inde i Krüger National Park er der nogle enkelte og unikke, private safariområder. Udenfor parken findes private reservater, Sabi Sands Game Reserve, Timbavati Game reserve, Ngala Private Game Reserve med flere, der alle grænser op til Krüger National Park. Disse private områder kaldes Greater Krüger.

 

Området

Krüger National Park er en af Afrikas ældste nationalparker og åbnede allerede sine porte for turismen i 1927. Den ligger i den nordøstlige del af Sydafrika og er Sydafrikas største safariområde på 19,485 km², hvilket svarer til ca. 2/3 af Jyllands areal. Her er ingen hegn ved grænserne til Mozambique og Zimbabwe, hvilket betyder, at dyrene har meget større bevægelsesfrihed end i andre safariområder i Sydafrika.

 

De bedste private områder som Sabi Sands Game Reserve, Timbavati Game reserve og Ngala Private Game Reserve støder uafgrænset og uden hegn op til Krüger National Park, og her er dyreliv og safari ekstremt godt.

 

Krüger National Park er den eneste ikke-indhegnede nationalpark i Sydafrika, hvilket gør safarien mere varieret, og især de private områder byder på meget eksklusive og autentiske safarier uden så mange andre safarikøretøjer. Krüger National Park består i stort omfang af skovsavanne, og der er frodigst mod syd og tørrest mod nord, hvor der er større åbne arealer. Ellers er det meget skov- og buskprægede områder med en del floder og vandhuller.

 

Dyreliv

Krüger National Park har den største variation af større pattedyr i Afrika. Det er Big 5 område (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard), og derudover er der alle de andre savannedyr, såsom zebraer, gnuer, geparder, hyæner og mange antiloper, blandt andet kudo-, eland- og sabelantiloper. Her findes også et meget stort antal impalaer. Der er en masse bavianer og marekatte, og i floderne er der krokodiller og flodheste. Næsehornene er meget vigtige for nationalparken, da bestanden er yderst truet. Antallet af hvide næsehorn i Krüger National Park er højere end i resten af Afrika, og halvdelen af Sydafrikas sorte næsehorn er ligeledes i Krüger National Park. Endvidere er der vilde hunde samt et stort og varieret fugleliv.

 

Safariaktiviteter

I Krüger National Park er der udelukkende safari i bil. Man kan benytte sig af de safarier, som udbydes i både åbne og lukkede safarikøretøjer. Da det er en offentlig park, må man også køre ind i sin private bil, men man skal holde sig til vejene. Man skal være ude af parken eller tilbage på sit overnatningssted inde i parken, inden solen går ned.

 

I de private områder er det en mere eksklusiv og autentisk safari, som foregår i åbent safarikøretøj. Her kan der også arrangeres vandresafarier, natsafarier og køres udenfor vejene, så man kommer helt tæt på dyrene samt solnedgangsstop med drinks på savannen, hvilket alt sammen er med til at gøre safarioplevelsen helt speciel.

 

Egen vurdering

Krüger National Park er et fantastisk område, men jeg foretrækker de private områder (Greater Krüger), da det er en mere autentisk safari uden for mange turister. Det udfordrer naturoplevelsen en smule, når man inde i parken ofte kører på asfalterede veje med mange biler, som både er personbiler, Land Cruisere og mini vans.

 

Vær opmærksom på, at der findes private reservater (ikke nævnt i denne artikel), som markedsfører sig med, at de er en del af Greater Krüger. De ligger godt nok op til Krüger National Park, men der er hegn ind til selve nationalparken, hvilket betyder, at disse private reservater ikke har så mange eller så stor en variation af dyr.

 

Sæson

Krüger National Park er en helårs-safaridestination, men den bedste periode er stadig den tørre periode blandt andet på grund af, at der er færre blade på træer og buske, så udsynet er bedre.

 

April til oktober
Denne periode er den tørre periode, hvor det er lettest at se dyr. I april er græsset dog stadig frodigt og langt, så det er ikke helt så let at se dyrene som i resten af perioden.

 

I den tørre periode er det ikke lige så varmt om dagen som resten af året, og især morgensafarierne kan være kolde i juni, juli og august. Hvis man godt kan lide, at det er varmt, er april, september og oktober de bedste måneder.

 

November til marts
Denne periode er også fin, men der er især mere regn i perioden november til februar. Januar og februar er de varmeste måneder og har en højere luftfugtighed end resten af perioden.

Læs mere

Hvorfor Krüger National Park & ”Greater Kruger”


–    Greater Krügers private områder–    Big 5-reservat med Afrikas største variation af pattedyr–    Sydafrikas bedste og største safariområde–    Nogle af de bedste safariguider i Afrika–    Gastronomi, lodge-standard og service på højeste niveau
Sabi Sand i Greater Krüger er det bedste område at opleve leoparden

I de private områder er det muligt at køre offroad

Her ses de hvide næsehorn

Krüger National Park består i stort omfang af skovsavanne.

Den afrikanske vilde hund er en af de mest succesrige jægere

Safari i Krüger National Park er ikke altid som på billedet

Krüger National Park safarier består mest af asfalterede veje

Der er Big 5 Safari

Middag i Bushen er kun muligt i de private områder

Helt privat Sleep-Out for de eventyrslystne

Sleep-Outs i privat område inde i Krüger National Park

Sundowners på savannen er enestående

Specielle fotosafarier

Vandresafari er kun muligt i de private områder

Rhino Walking Safari er specialiseret i vandresafarier

Leoparden opleves meget ofte i de private områder

Bøfler er der en masse af i Krüger

En flodhest bruger det meste af sin dag på at ligge i mudderhuller eller søer

Flodhesten er det farligste dyr i Afrika