Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Kilimanjaros top
Afrikas højeste - 5.895 meter

Kilimanjaros top

En Kilimanjaro bestigning er en af de helt store rejseoplevelser.

 

Naturen går fra smuk og frodig til kold og barsk, og udsigten undervejs og fra toppen er alle anstrengelserne værd.

 

Der er 7 ruter op ad Kilimanjaro, og de varierer i sværhedsgrad, alt afhængig af hvor turistede og hvor smukke de er. Vi har valgt Rongai ruten, som er en af de ruter, hvor der er færrest turister, lettest (så størst chance for at komme på toppen) og smukkest.

 

Vi laver kun private bestigninger af Kilimanjaro, så I har maksimal frihed, og I går i jeres eget tempo og får oplevelsen mere for jer selv. 

 

Oplevelsen

Bestigningen tager 6  eller 7 dage alt efter, om I vil have en ekstra akklimatiserings-dag på bjerget. Turen op og ned ad bjerget er ca. 40 km, så det er ikke distancen, der er hård. Men det kan være udfordrende at vænne sig til højden. Der kræves hverken alpinteknik, reb eller andet klatreudstyr, men omvendt så er det heller ikke nogen afslappet slendre-tur. Dog er det kun på topdagen at terrænet er stejlt, ellers er det skånsomt, og det er mere højden som kroppen skal vænne sig til.

 

I har en mindre hær med af bærere, som drager i forvejen for at slå lejr og sætte telte op. De bærer også en del af jeres bagage og laver alle jeres måltider m.m., så I mere eller mindre "bare" skal bære jer selv og en lille dagstaske med væske m.m.

 

Topdagen er dagen, I har ventet spændt på, for det er et stort øjeblik, hvor I står på Afrikas tag. Omkring midnat står I op, spiser lidt snacks og gør jer klar til at afgang. Det er et udfordrende terræn, hvor det er stejlt og med mange løse sten. Husk at drikke og gå i roligt tempo, for de næste 4-5 timer er hårde. I er fremme først på morgenen, så I kan se solopgangen ved Gillman’s point i 5.685 meters højde. Her har I et kort stop, som er et stort øjeblik med en fantastisk udsigt. Det er også et mentalt udfordrende øjeblik, for I skal finde lidt ekstra ressourcer til den sidste opstigning, men det hårdeste har I lagt bag jer. I fortsætter langs kraterkanten frem til Uhuru top, og det sidste stykke er jævnt stigende og utrolig smukt. Afhængig af årstiden kan der være sne det sidste stykke, inden I står på toppen af Kilimanjaro. I vil opleve lidt svimmelhed, da luften er tynd men pyt med det, for I har nu besteget verdens højeste fritstående bjerg, så nyd øjeblikket og udsigten - det er stort!

 

Information

I skal selv medbringe sovepose og personligt udstyr. Det anbefales at bære lag-på-lag beklædning, så I kan variere lagene afhængig af temperaturen. Gode vandrestøvler er et must, og husk at gå dem til forinden, så I ikke får generende vabler. Det er godt at medbringe energibarrer eller energigels, som lige kan give lidt ekstra energi, når depoterne er tomme.

Læs mere

Kilimanjaro med Afrikas Horisonter


–    Privat ekspedition, så maksimal frihed–    Eneste rute fra nordsiden, færrest turister–    Lettere rute og smuk natur–    Bedste rute i den våde sæson, mindre regn fra nordsiden–    Chance for at se dyreliv som elefanter, antiloper og bøfler
Privat, kun for jer

I starter i lavlandet

Det går stille og roligt opad

Højden kan nu mærkes

Kort dag

Topdag

Tillykke

Nyd udsigten

I er trætte men glade

Nedstigningen går hurtigt