Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 22 82 75 90

Himba-folket
En kulturel oplevelse

Himba-folket

Himba-folket er et indfødt folk i det nordvestlige Namibia og er kendt for deres unikke kultur og traditionelle livsstil. De er en etnisk gruppe af herero-folket og har bevaret mange af deres gamle skikke og levebrød trods moderne påvirkning.

 

Oplevelsen

Himba-folket er kendt for deres karakteristiske kropsmaling, som de opnår ved at blande okker med fedt for at skabe en rødlig pasta, som de smører på deres hud og hår. Dette er ikke kun en del af deres traditionelle skønhedsritualer, men det beskytter også mod solen og insekter.

 

De lever primært som nomader, og de er kendte for deres kvægopdræt. Deres kvæg, især køer, spiller en central rolle i deres økonomi og kultur. Himba-folket er også kendt for deres karakteristiske hårstil og smykker, der symboliserer forskellige aspekter af deres liv.

 

I besøger Otjikandero Himba landsbyen, som er et af de tilgængelige områder, men så har I også mulighed for at interagere med Himba-folket. I vil få et indblik i deres kultur og levebrød, og til sidst kan I købe deres håndværk og smykker, som er lavet af Himba-kvinderne.

 

Otjikandero Himba Village fungerer som en slags bufferzone og giver Himba-samfundet i området mulighed for at fortsætte deres traditionelle livsstil, samtidig med at de genererer indtægter til nødvendigheder som medicin og lægebesøg. Det støtter også andre stammer, der foretrækker at undgå kontakt med verden udenfor. Derfor træder du ikke ind i en helt uberørt, kulturelt isoleret landsby som den eksisterede, før der er skabt kontakt.

 

Selvom det er turistet, så er det stadig en stor oplevelse for alle, der er interesseret i at udforske forskellige kulturer og livsstile fra tidligere æraer.

 

 

Information

• Der skal købes entre på forhånd.

 

• Det er vigtigt at vise respekt for deres traditioner og følge de lokale skikke, når man interagerer med Himba-folket.

 

• Det er en turistet oplevelse, men den giver et godt indblik i deres levevis. For en mere autentisk Himba oplevelse, så skal I op til Opuwo, som kræver meget kørsel til det isolerede nordlige Kaokoland.

 

• I tager afsted fra hvor I bor, så længden af turen afhænger af hvor I bor.

Læs mere

Himba-folket


–    Få et indblik i Himba folkets dagligdag–    En kulturel oplevelse–    En semi-nomadisk stamme–    Nogen af de sidste stamme-folk i Afrika–    Tag fantastiske billeder
Turen til Himba-folket

Himba landsbyen

Bor i primitive hytter

Oplevelsen

Børnene

Herero-folket

Himba-folket er kendt

Kropsmaling

Himba-folket

Salg af deres håndværk

Deres håndværk