Mød bjerggorillaerne

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3392

Email: info@afrikashorisonter.dk

Telefon: (+45) 60 16 75 90 | (+45) 22 82 75 90

Mød bjerggorillaerne
Mød bjerggorillaerne

Oplev en af verdens mest unikke dyreoplevelser. Bjerggorillaer er enorme muskelbundter, og mødet med dem er både fascinerende, betagende og skræmmende på samme tid. Men når du er på besøg hos dem, er de enten upåvirkede af din tilstedeværelse, de leger måske bare, spiser og fortsætter deres daglige rutiner, eller måske kommer de nysgerrigt hen og hilser på. Alt imens holder du vejret og betragter det imponerende syn, og så står du tilbage med en oplevelse af at have mødt de mest blide og sårbare dyr, hvor der nærmest var en forbindelse på et højere plan - vi ved, at gorillaen stadig bor i os. Genkender gorillaerne også denne ældgamle forbindelse?

 

Oplevelsen

 

Oplevelsen foregår på samme måde, hvad enten det er i Uganda eller Rwanda. I mødes med jeres guide ved indgangen til nationalparken, hvor I får at vide, hvilken Bjerggorilla familie I skal besøge, samt en briefing om hvordan besøget vil foregå.

 

Første del af vandringen fører dig til, hvor de sov i nat, der er nogle guides, der er vandret i forvejen for at finde ud af, hvor de sov i nat. Når I endelig finder stedet, er I ikke i tvivl. Bjerggorillaer forstår at putte sig i vegetationen og laver nærmest reder. Vandreturen opad  involverer en kombination af stejle mudrede skråninger, tæt vegetation og glat underlag - det er en del af oplevelsen.

 

Hvor gik de så hen? Nu starter det rigtige eventyr med at spore bjerggorillaerne. De spiser meget og river rødder op, brækker grene, hvorfor der kan ligge ekskrementer. Videre herfra bliver det mere intenst. I er ganske automatisk helt stille, for måske kan I høre dem? Sanserne er på overarbejde!

 

Endelig fremme ved bjerggorillaerne - Jeres guide giver jer tegn. Måske har I allerede selv set dem eller hørt dem. Nu har I 1 time med disse unikke skabninger. Øjeblikket hvor du sidder midt i en gruppe af sortpelsede kæmpeaber. Det at være så tæt på en 200 kg han med sølvgrå pels på ryggen, der stille grynter og snuser omkring dig - måske kun et par meter væk, giver en et adrenalin kick og en følelse blandet af frygt og ydmyghed. Det at nærmest være inviteret ind i familien for et kort stund og se de små unger, og hvordan hunnerne tager sig af dem og viser, at en bjerggorilla er et socialt dyr er en hel unik oplevelse.

I står tilbage med oplevelsen af at have mødt nogle blide og sårbare bjerggorillaer.

 

Information

Turen går gennem regnskovsjungler, og områderne er i kuperet terræn. Sporingen/vandreturen til bjerggorillaerne kan vare fra 1 til 4 timer hver vej, så tag gode sko på og allerhelst vandrestøvler og regntøj. Tag også vand og snacks med, men spiss ikke lige foran bjerggorillaerne. Tag gerne fotos, men ALDRIG med blitz og hold 7/10-meter afstand - hvis muligt. Briefingen før turen vil give jer meget mere information.

 

Selv om bestanden af bjerggorillaer heldigvis er i fremgang, findes der stadig blot lidt over 1.000 bjerggorillaer i verden. Det giver derfor sig selv, at denne oplevelse skal bestilles i rigtig god tid. Vær samtidig opmærksom på at ingen kan kontrollere vild natur. Der kan derfor ikke gives garanti for, at I finder bjerggorillaerne.

 

Gorilla Trekking tilladelse koster 1.500 USD i Rwanda og 700 USD i Uganda. 75% af beløbet går til at beskytte og bevare  bjerggorillaerne. Der er 10 bjerggorilla familier i Rwanda og 20 bjerggorilla familier i Uganda. Der må max. være 8 personer i hver gruppe. En Gorilla Trekking tilladelse inkluderer 1 time med bjerggorillaerne samt trekking guides.

 

Bjerggorillaer kan ikke overleve uden for deres naturlige habitat. De lever kun i 2 regnskovsjungler i det østlige og centrale Afrika, nærmere bestemt i Rwanda og Conco i Volcanoes National Park og i Uganda i Mgahinga National Park og Bwindi Impenetrable Forest National Park.

 

Bedste periode er de tørre perioder fra juli - september og december - februar.

 

Man skal være minimum 15 år for at kunne deltage.

 

Læs mere

Oplev bjerggorillaerne


–    I får en hel dag med trekking op til 8 timer–    I har en 1 time med bjerggorilla familien –    Hold afstand på 7-10 meter–    Bjerggorillaer kan kun leve i deres naturlige habitat–    Vælg oplevelsen i de tørre perioder
Bjerggorillaerne lever i 2 regnskovsjungler i Afrika

Regnskovsjunglerne byder på kuperet terræn

Der er blot lidt over 1.000 bjerggorillaer i verden

I har en 1 time med bjerggorillaerne

Bjerggorillaerne er blide og sårbare dyr

Man er egentlig bare en flue på væggen

Det at være så tæt på

Hold 7-10 meters afstand - hvis muligt.

Bjerggorillaer kommunikerer primært ved fagter og mimik.

Tag gerne fotos, men ALDRIG med blitz

Efter en time slutter gorilla-trekkingen